• DOLAR 32.502
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2479.373
  • ...
27 Bin Müslüman Evinden Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Myanmar`ın batısındaki Arakan eyaletinde Rakhine Budistleri ile Rohingya Müslümanları arasında devam eden etnik çatışmalardan kaçanlar, sadece bir hafta içinde 28 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kalmasına neden olan şiddet olaylarını engellemekte başarısız olduğu için hükümeti suçladı.

Eyalet başkenti Sittwe yakınlarındaki Thechaung kampına sığınan çok sayıda Rohingya Müslümanından biri olan Kyav Myint, Pauktaw kentindeki evinin Çarşamba günü ateşe verildiğini söyledi.

Yetkililerin sorunu çözmek için hiçbir girişimde bulunmadığını, askerlerin ise kendilerini korumadığını belirten Myint, "Ne gidecek bir yerimiz, ne de geçimimizi sağlamak için bir işimiz var. Kimse bizimle ilginmiyor. Sanki cehennemde gibiyiz" dedi.

Kyauktaw köyünden 37 yaşındaki Rakhine Budisti Maung Than Naing da yaşananlardan hükümetin sorumlu olduğunu söyledi.

Hükümete göre 84 kişi öldü

Hükümet, 21 Ekim`de yeniden alevlenen çatışmalar sırasında 84 kişinin öldüğünü, 129 kişinin de yaralandığını açıkladı. İnsan hakları örgütleri, ölü sayısının hükümetin açıkladığı rakamdan çok daha yüksek olduğunu ileri sürüyor.

Myanmar`da bulunan Birleşmiş Milletler Koordinatörü Ashok Nigam, son olaylar sırasında evlerini terk etmek zorunda kalan 28 bin kişiden 27 bininin Müslüman olduğunu ifade etti.

Nigam, bir kısmı hala tekneleriyle denizde olduğu için evlerini terk edenlerin sayısının tahmin edilenden çok daha fazla olabileceğini sözlerine ekledi.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir