• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Adana`da 25 Hafız Diploma Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Seyhan Müftülüğüne bağlı Tepebağ Erkek Kur`an Kursuyla Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur`an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayıp diploma almaya hak kazanan 25 hafız için Sabancı Merkez Camiinde diploma töreni düzenledi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş, Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat ile İlçe Müftüleri ve din görevlilerinin de katıldığı programa vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

 

Kuran tilaveti ile bağdalayan programa, Kuran kursu öğrencilerinden oluşan ilahi korosu bir birinden güzel ilahilerle renk kattı.

 

Törende ilk söz alan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Hafız olmaya hak kazanmış Kuran kursu öğrencilerini tebrik etti. Uzun; "Seyhan Müftülüğü olarak Tepebağ Kuran Kursu ve Hacı Cumali Öztürk Kuran Kursundan mezun olan 25 hafız evladımız Diyanet İşlerinin yaptığı hafızlık sınavını da kazandılar. Birazdan diplomalarını takdim edeceğiz. Kuranı baştan itibaren eksiksiz bir şekilde hıfzeden bu yavrularımızı yalnız bırakmayıp buraya geldiniz. Hocalarınız vasıtasıyla hediyeler aldınız hafızlarımıza takdim ettiniz. Bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz"dedi.

 

Daha sonra söz alan Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Kuran eğitiminin önemine değindi. Geçmişte Kuran tedrisinin güçlükle yerine getirilebildiğini belirten Canbolat; "Biliyorsunuz geçmişte Kuranla ilgili bir takım sıkıntılarımız oldu. Elhamdülillah hoca efendiler mücadele verdi. Kimisi evlerinde kimisi camilerde kimisi açılan Kuran kurslarında ve sonrasında İmam Hatip okullarında ve İlahiyat Fakültelerinde bu milletin dinini onlara anlatacak, öğretecek, ibadetlerini öğretecek insanlar çok şükür buralarda yetişti. Dinini bilen insanlarımızın yetiştirilmesi herkesin görevidir. Özellikle din görevlilerimizin üzerine düşen bir görevdir. Müftülüklerimizin ve Diyanet işlerimizin görevidir. Ayrıca hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçmiş din görevlisi arkadaşlarımızı kutluyorum. Hafızlık müessesisin yaşatmak için evlatlarını Kuran kurslarına gönderen gelmelerini sağlayananne babaları tebrik ediyorum, Onları cennette hafızların şefaatiyle müjdeliyorum."dedi.

 

Son olarak söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş, çocukların Kuran Kurslarına yönlendirilmesini isteyen Erbaş; "Çocuklarımızı kuran Kurslarına, imam hatip okullarına yönlendirelim. Özellikle erkek çocuklarımızı da buralara yollayalım. Elhamdülillah kız çocuklarımız buralara geliyorlar. Şu anda ülkemizdeki Kuran Kursları öğrencilerinin yüzde 92`si kız öğrenciler. Sadece yüzde sekizi bunların erkek öğrenciler. Ne olur bu yüzde sekizi biraz yukarı çekelim. Yüzde 50`lere getirelim. Bunun için hepimizin gayret göstermesi lazım. Diyanetten her yıl 9500 din görevlisi emekli oluyor. Ancak İlahiyat Fakültemizden her yıl mezun olan erkek öğrenci sayımız 300-350 civarına. Erkek öğrencilerimizi sayısı kızlara göre kuran kurlarında yüzde 8, imam hatiplerde yüzde 20, ilahiyat Fakültelerinde yüzde 10`lar civarındadır. Dolayısıyla erkek öğrencilerimizi buralara yönlendirelim."dedi.

 

Peygamber efendimizin, "Kendinde Kuran`dan bir şey bulunmayan kişi, (vucud) virane yıkık ev gibidir."buyurduğunu hatırlatan Erbaş, hafızlığın büyük bir lütuf olduğunu söyledi. İşte bu kardeşlerimiz bu lutufa nail olmuşlardır. Hamd olsun benim küçük oğlum da 6 yaşında başladığı hafızlığı 8 yaşında tamamladı. Hamd olsun bu lutuftur"dedi."

 

Konuşmaların ardından hafızlar topluca Kafirun suresini okudular. Daha sonra diplomalarını tek tek alan Hafızlara, 2`şer Cumhuriyet altını ile 500`er TL para hediye edildi.

 

Hafızlık programının ardından özel bir şirketin sponsorluğunda cami çıkışında bin kişilik etli pilav dağıtıldı.
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir