• DOLAR 32.523
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2430.873
  • ...
Mavi Marmara Şehitleri İçin Anma Gecesi Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Filistin`e insani yardım götürürken israil ordusunun Mavi Marmara gemisine düzenlediği kanlı saldırıda şehid olan Ali Haydar Bengi için anma gecesi düzenlendi. Aydınlık için Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin (AYDER) düzenlediği program, Mir Yıldız Düğün Salonunda saat: 20.00`de başladı.

Anma programına Filistin`den ve Türkiye`nin değişik illerindeki Mavi Marmara`nın gazileri, Genç-Yaşlı, Kadın-Erkek binlerce Diyarbakırlı katıldı. Program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konuşmalar yapıldı, Ali Haydar Bengi Hocanın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi sonuldu, ilahiler seslendirildi.

Sonunda Kazanacak Olan Müslümanlardır
Mavi Marmara gazilerinden ve aynı zamanda İHH Genel Başkan Yardımcıların Gülden Dönmez, Gazzelilerin üzerine bomba yağdığı halde hiç kimsenin Gazze`yi terk etmediğini, Mescidi Aksa için mücadele ettiklerini söyledi. Sonunda kazananların Müslümanların olacağını ifade eden Dönmez, Gazze konusunda herkesten yardım istedi.

Terörü, Teröristi ABD veya Netanyohu`dan Öğrenecek Değiliz
Selamlama konuşmasını yapmak için sahneye davet edilen İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay ise, katılımcıları selamladıktan sonra, bir yardım kuruluşu olduklarını hatırlatarak, hem muzlumun yanında yer aldıklarını, hem de zalimin elinden tutarak zulümden vazgeçmesi için çalıştıklarını söyledi. Atalay, "Bizler terörü, teröristi ABD veya Netanyohu`dan öğrenecek değiliz" dedi.

Binlerce Ali Haydar Doğdu
Gecede gaziler adına ise Mavi Marmara gazisi Recep İdikut konuştu. Siyonistlerin bir Ali Haydar`ı şehit ettiklerini, ancak ondan sonra Diyarbakır`da binlerce Ali Haydar`ın doğduğunu söyledi.

Haniye`den Mesaj

Gecede, İsmail Haniye`nin mesajı da okundu. Haniye mesajında, "Ben, Filisntin`den sizlere sesleniyorum. Ben, Türkiyeli ve Filistinli şehitlere saygı ve muhabbetimi sunuyorum. Türkiye`deki STK`lar Gazze davasını destekliyorlar ve desteklemeye devam ediyorlar. Günler geçti, Türkiye aktif rolünü devam ettirdi. Değerli Mümin kardeşlerim ve bacılarım, bugünlerde önemli değişiklikler oluyor, bu değişiklerini tetikleyen Mavi Marmara gemisi ve filosudur. Onlar istedikleri iyi şeye ulaştılar, birincisi Şehadet, ikincisi zafer. Özgülük filosundan sonra ambargonun yavaş yavaş kalktığını itiraf etmek istiyorum. Şuan uygulanan ambargo, özgürlük filosuyla ilgisi yoktur. Bundan dolayı Filistin halkı ve hükümeti olarak, Türkiye halkına, Filistin şehitlerine ve ailelerine, mensubu oldukları camialarına, bize yardımlarını esirgemeyen Sivil Toplum Kuruluşlarına sevgi ve selamlarımızı sunuyoruz. Bizler yaşadığımız müddetçe bu toprakların bir karışından bile vazgeçmeğiz, tüm haklarımızı alıncaya kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz" denildi.

Allah İçin Sizleri Seviyorum
Filistin gençlik, dayanışma grubunun koordinatörü Muhammed Ebu Şakkal ise katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı ve "Allah için sizleri seviyorum" dedi. Muhammed Ebu Şakkal, "Değerli kardeşlerim, daha öncede sizler bizim yardımımıza kuştunuz. Sizler onu çok iyi tanıyorsunuz, o Selahaddin-i Eyyübi`dir. Diyarbakır halkı, bu akan kanlar boşa gitmeyecektir. Filistin halkının sizin yardımlarınıza her zaman ihtiyaç vardır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Ali Haydar Bengi Hocanın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi sonuldu, ilahiler seslendirildi. M. Salih Keskin/Muhammed Çiftçi - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir