• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
"Evlilik sabır ve fedakarlık demektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 154 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi,  Şahinbey Belediyesi, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezinin birlikte yürütülen projede amacın mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak olduğu belirtildi.

Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan proje kapsamında bugüne kadar 26 bin 874 çifte eğitim verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlilikte en önemli faktörün sabır olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu, "Huzurlu bir toplum sağlamak için göreve geldiğimiz 2009 yılında ilk başlattığımız projeler ‘Evlilik Okulu’ ve ‘Hoş geldin Bebek’ti. Yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret edip annelere eğitimler verip, onlara çeşitli hediyeler veriyoruz. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için ‘Evlilik Okulu’muzda eşler arasında birbirlerine nasıl davranacakları, evliliğin dini, hukuki ve sağlık boyutu hakkında bilgiler veriliyor. Bu eğitim sonrasında yeni evlenecek olan çiftlerimize otomatik çamaşır makinası hediye ediyoruz." dedi.

"Evlilik sabır ve fedakarlık demektir" diyen Tahmazoğlu, "Evlilikte iyi gün, kötü gün, zor gün, iniş, çıkış olacak. Evlilik sabır ve fedakarlık demektir. Dolayısıyla ben evli çiftlerimize sabrı, karşı tarafı dinlemeyi ve anlamayı tavsiye diyorum. Böylelikle eminim ki karşıda kendisini dinleyecek, böylece daha huzurlu ve mutlu bir evlilik olacak. İnsan hayat aslında çok kısa, baktığımızda ömür çok hızlı geçiyor. Kavga etmeye değmiyor. Günümüzü iyi geçirirsek bir bakmışız ki sabrımızı dağıtmadan ömrümüzün tamamı güzel geçmiş. Onun için sabırla, tahammülle, iyilikler ve güzellikler yaparak insanlara gönülleri mutlu etmeye çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından evli ve yeni evlenen 154 çifte, sertifikaları ve çamaşır makinaları verildi.

Programın ardından, Evlilik Okulu’na katılarak sertifika almaya hak kazanan ve umreye gönderilecek bir çift daha sertifika törenine katılan kız çocuklarının çektiği kurayla belirlendi.

Kura ile isimleri belirlenen Yeşim ve Süleyman Orak çifti umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve olduklarını, kendilerine bu imkanı veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiklerini ifade ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir