• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
İhvan mensubu gençlerin idamı Mısır konsolosluğu önünde tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Şubat tarihinde Mısır’da Sisi’nin düzmece mahkemelerinde yargılanarak idam edilen 9 İhvan üyesi genç için İstanbul Mısır konsolosluğu önünde protesto düzenlendi.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığının da destek verdiği protesto, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, burada basın açıklamasını okudu.

Mısır’da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve iktidarının 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri darbeyle görevden uzaklaştırılışının üzerinden tam 5 yıl 7 ay 25 gün geçtiğini hatırlatan Genç, Mısır halkının milli iradesine karşı yapılan askeri darbeden sonra on binlerce Müslüman Kardeşler mensubunun ve halkın darbeyi protesto etmek üzere sokaklara çıkarak günler süren oturma eylemleri düzenlediğini ifade etti.

Genç, "Darbe karşıtlarının başkent Kahire’de kurduğu iki büyük kamp, 14 Ağustos 2013 tarihinde askeri müdahale ile müdahale edildi. Mısır’da darbeciler tarafından ülkede bin 150 kişi sistematik olarak öldürülmüştür. İnsan hakları izleme örgütünün raporuna göre Adeviyye Meydanı’nda Mısırlı güvenlik güçleri tarafından 817 kişinin öldürüldüğü olayın dünyada bir günde en fazla göstericinin öldürüldüğü katliamlardan biri olarak vurgulanmıştır. Askeri darbenin ilanından itibaren Müslüman Kardeşler ve askeri darbe karşıtı yöneticiler hukuksuz tutuklamalarla karşı karşıya kalmışlardır." dedi.

"Bu idamların durdurulması için dünya genelinde güçlü bir kamuoyu oluşturması gerekmektedir"

İslam ülkelerinin yaşananlar karşısında tepki göstermeye davet eden Genç, son olarak şu ifadelere yer verdi: "2015 yılında Mısır’ın başkenti Kahire de bombalı bir saldırı da hayatını kaybeden başsavcı Hişam Berekat’in ölümüne sebep oldukları yargılamada Müslüman kardeşler üyesi 9 kardeşimizi geçen hafta idam edilmesinin üzüntüsü içerisindeyiz. Bununla birlikte yakın zamanda farklı davalardan yargılanan 50 kardeşimizin daha idam kararının infaz edilmesi söz konusudur. Bu idamların durdurulması için dünya genelinde güçlü bir kamuoyu oluşturması gerekmektedir. Mısır’da yapılan idamlar Mısır mahkemeleri tarafından adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir. Bu kararlar tamamen siyasi amaçla verilmiştir. İçimizi yakan bu olay karşısında bizi daha da dehşete düşüren vaka ise İslam ülkeleri ve Müslüman toplulukların Yaşananlar karşısında sessiz kalmalarıdır. Mısır’da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildi 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişi idam edilmiştir. İdam cezasına çarptırılan daha yüzlerce kişi var. İdama çarptırılanların çoğu Müslüman kardeşler üyesi olanlardır." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir