• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
HASENE`den Yüzlerce Aileye Et Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Avrupa`da hizmetlerini sürdüren IGMG, Kovancılar ilçesinin okçular köyünde meydana gelen depremde zarara gören ailelere, Kovancılar ilçesinde ve Karınca, Habab (Ekinözü) köylerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine Yeni İhya Der aracılığıyla yüzlerce aileye kurban eti dağıtıldı.
 

Depremin üzerinden 2 yıl geçmesiyle hiçbir yerden yardım alamayan muhtaç ailelere 4`er, 5`er kiloluk paketler halinde et yardımı yapıldı.
 

65 ülkede İGMG HASENE aracılığıyla kurban kesimi yapıldığını ifade eden İGMG HASENE yardım kuruluşunun gönüllü gözlemcisi Murat Yarmadelen, `50 bin pay kurban kesimi Türkiye de yapıldı. Elazığ`da benim gözlemimde 15 büyükbaş hayvan kesildi. Yaklaşık 4 ton kurban etinin, fakir ve muhtaç ailelere, yatılı kuran kurslarına, öğrenci yurtlarına dağıtımını yapıtık` dedi
 

Kovancılar ilçesine bağlı okçular köyünde depremzedelere ulaştıklarını da dile getiren Yarmadelen, onlarla bayramlaşıp aracı oldukları kurban etlerini kendilerine verdiklerini belirterek, heyecanın ve mutluluğun doruk noktasına ulaştığı bu günlerde onlarla bayırlaşmanın kendilerine bir nebze de olsa yardımda bulunup yaralarını sarabilmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
 

Yarmadelen, `Kovancılar`da 300 aileye yakın et yardımı yaptık, bir dahaki Kurban Bayramı`nda daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Hayırseverlerin yardımlarını esirgememeleri gerekir` dedi. (Yasin Kavaklı, Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir