• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
Bursa`da Bayramlaşma Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Peygamber Sevdalılarının Ulu Cami bahçesinde teşrik tekbirleri eşliğinde düzenlediği bayramlaşma merasimine camiden çıkan cemaat büyük bir sevinçle katılım gösterdi. Öğle namazını müteakip yapılan bayramlaşma merasiminde kameralara güzel görüntüler yansıdı.

 

Bursa Peygamber Sevdalıları sözcüsü İsa Güvendik, bayramlaşmayı geçen Ramazan bayramında ilk defa dışarı taşıdıklarını ve bu yıl dışarıda 2`ncisini düzenledikleri bayramlaşmada mekân olarak da yine Bursa Ulu cami bahçesini seçtiklerini söyledi. Bu tercihlerinin çok yerinde ve faydalı olduğunu anlatan Güvendik; Bursa halkının bu tür bayramlaşmalara hasret kaldığını ve inşallah bu güzel merasimin örnek bir davranış olacağını dile getirdi.

Cami cemaatinin yoğun teveccühünün yanı sıra cami bahçesinden geçenlerin de bayramlaşma merasimini ilgi ile seyrettiğini ve kimilerinin bu görüntüleri kaçırmamak için telefonları ile çekim yaptıkları görüldü.

Bayramlaşmanın ardından Bursa Mustazaflar Cemiyeti başkan yardımcısı Hasan Şenol`un yaptığı dua halka duygulu anlar yaşattı.

Şenol duada Müslüman coğrafyasında yaşanan zulmü hatırlatarak, şunları söyledi; \"Allah`ım, mübarek bayram gününün hakkı için, kâfir içinde kalmış Müslüman kullarının dertlerine, derman ol. Selâmete çıkmak azminden, yoksun bırakma. Allah`ım, dostluğu öğret bize, fazileti emret, inanmanın yüceliğini göster; inandığımız yolda ölmenin mutluluğunu duyur. Yalandan, riyadan, kem gözden, kötü sözden ırak eyle bizi. Sana kulluğumuz yetsin. Nefsimizin köleliğinden vazgeçelim. Şehvetin kulu olmayalım. Utancın güzelliğini, iffetin değerini unutmayalım. Dünyanın her yerine serpilmiş rengârenk kullarınla, özellikle Iraklı, Afganistanlı, Balkanlı, Asyalı, Avrupalı, Afrikalı, Amerikalı ve Avustralyalı Müslüman kullarının, bizlerle birlikte sonunu hayreyle, zalimleri kahreyle.\"


Okunan Fatiha -ı şerifin ardından bayramlaşma son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir