• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Mersin Mustazaflar Cemiyeti Fakirlere Et Dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mustazaflar Cemiyeti Mersin şubesi, Kurban Bayramı vesilesiyle 150 yardıma muhtaç aileye et yardımında bulundu.

 

Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan Mustazaflar Cemiyeti Yardım Komisyonun üyelerinden Mehmet Derman, \"Yardım Komisyonu olarak daha önce Cemiyetimize müracaat eden aileler oldu. Bu aileleri bayram gelmeden önce ziyaret ettik. Cemiyetimize kurban bağışında bulunan yardımsever vatandaşlarımız ile muhtaç aileler arasında köprü vazife görerek bu eti ailelere ulaştırdık\" dedi.

 

Durumları Çok Kötü Olan Aileler Mevcut
Ailelerin durumları hakkında da bilgi veren Derman, toplumun gerçeklerini göz önüne sererek şu açıklamalarda bulundu: \"Mersin Kargıpınarında oturan bir ailemiz var. Kendileri, çingolu bir odası olan evde oturuyorlar. Bu tek odalı evde 7 kişi oturuyor. Tavan saç. Yağmur yağdığı zaman içeriye su akıtıyor. Çalışanları yok. Yaşlı fakat sakat olan yaşlı bir nenenin üç ayda bir aldıkları yaşlılık maaşı ile geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.

 

Bu yıkık dökük harabe eve yıllık 1.200 TL kira ödüyorlar. Evin durumunu ev sahibine söylemelerine rağmen evi yapmıyor. Önümüz kış. Eğer bu ailenin durumu düzeltilmezse çok zorluk çekecekler. İstiyoruz zengin olan ailelerimiz bu ailenin dramını görüp kendilerine bir yardım eli uzatsınlar.

 

Zengin ve Fakir Arasında Bir Köprüyüz
Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Veysi Yumlu ise; \"Biz cemiyet olarak zengin ile fakir arasında bir köprü vazifesi görmekteyiz. Bize müracaat eden varlıklı aileler ile muhtaç aileleri bir araya getiriyoruz. İstiyoruz ki, varlıklı aileler hiçbir zaman muhtaç aileleri unutmasınlar ve yardım elini onlardan eksik etmesinler. Bu vesile ile tüm İslam âleminin bayramını tebrik eder, inşallah bu ümmetin birleşmesine vesile olur\" temennisinde bulundu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir