• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Silvan`da Sel Hayatı İkinci Kez Felç Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Silvan`da etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur, özellikle Feridun Mahallesi ve konak mahallesi sakinlerini etkilerken, altyapının yetersiz olduğu ilçede evleri ve işyerlerini çamur bastı.
Aynı sorunu yıllardır yaşadıklarını belirten ilçe sakinleri, sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmamasına tepki gösterdi.

 

Selden zarar gören ve yaklaşık yüz metre suyun sürüklediği İrfan Yılmaz yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Belediyeye tepki gösteren Yılmaz`ın yakınları ise, \"Biz belediyeden şikâyetçiyiz belediye bize sahip çıkmıyor\" dedi.

 

Feridun Mahallesi sakinlerinden Feyat Sevimli de, iki gün önce de ilçede sel yaşandığını hatırlatarak, bugün yine aynı şekilde perişan bir durumdayız ne devlet ne de belediye bize sahip çıkmadı, kimse bizi sormadı. Ben hastanede yatan çocuğumu sormaya giderken evimi sel aldı. Komşularımın yardımı olmasaydı içerde beş kişi boğulacaktı\" dedi.

 

Belediyenin yan gelip yattığını sadece oy zamanında kendilerine uğradıklarını dile getiren Sevimli, böyle bir sıkıntının daha önce de başlarına geldiğini ama hiçbir çözümün bulunmadığını söyledi.

 

Konak Mahallesi sakinlerinden Hayrettin Taş, perişan bir durumda olduklarını ifade ederek, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını isterken, işyeri sahipleri ise, devletin acilen bir kriz masası oluşturup selden mağdur olan işyerleri ve evlere çözüm bulması gerektiğini belirtti. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir