• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mazıdağı Eğitim Der`den Kurban Eti Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mazıdağı ilçesinde faaliyette bulunan Mazıdağı Eğitim Der, bayram boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı planladığı kurban eti yardımını sürdürüyor.
 
Muhtaç ailelerin belirlenmesine yönelik çalışma, derneğin yardım komisyonu tarafından bayramdan bir hafta önce başladı. Muhtaç aileler belirlenirken her yere gidilip fakir, işsiz ve dullar tespit edildi. Listeleri belirleyenler bir hafta boyunca gidilmedik yer bırakmadılar. Böyle bir çalışmanın boyunlarının borçları olduğunu söyleyen dernek üye ve görevlisi Erkam Tutak, `Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` hadisine binaen bizler rahatsız olmadan muhtaç kardeşlerimiz rahat olamazlar` diyerek çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
Kurban Etlerinin Toplanması ve Dağıtımı Heyecanlı Geçti
Kurban etlerinin toplanması ve dağıtımı için seferber olan gönüllü gençler, zengin ile fakir arasında köprü görevi görmenin verdiği heyecanla çalıştılar. Bu tür çalışmaların sürekli olması gerektiğini söyleyen gönüllü gençler, `Bu tür çalışmalara duyarlı vatandaşların da katkıda bulunmaları gerektiğini` ifade ettiler.
 
Yardımlar dağıtılırken duygulu anlar yaşanırken, Muhtaçların sadece böyle günlerde değil, böyle günlerin hürmetine her zaman hatırda tutulmasına dikkat çekildi.
 
Öte yandan, dağıtım gönüllülerinin muhtaç aileler tarafından hoş karşılanıp hayır dualarını aldıkları gözlendi. (Hamza Dağ - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir