• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
Bingöl Merhamet Eli, Yüzlerce Aileye Et Yardımı yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Merhamet Eli Gıda Bankası, Kurban Bayramı dolayısıyla kestirdiği kurbanlıklarla yüzlerce fakir-fukara aileye et yardımında bulunacaklarını bildirdi.
 
Merhamet Eli Gıda Bankasının, mezbahanede uzman kasapların denetiminde kestirdiği kurbanlıkları üye ve gönülleri vasıtasıyla yüzlerce fakir fukaranın yüzünün gülmesine vesile olacak. Sabah erken saatlerden itibaren mezbahanede toplu kurban kesimine başlanıldı. Merhamet Eli Gıda Bankası üye ve gönülleri kurban kesim işinde çalışırken, diğer taraftan bayramlaşmayı da ihmal etmeyen Gıda Bankası gönüllüleri, İslam ümmetinin bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için dualar etti.
 
Kurban Bayramı`nın tüm ümmete, insanlığa ve Bingöl halkına hayırlara vesile olmasını dileyen Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, ``Gıda bankası olarak daha yeni kurulduk.
 
İçinde bulunduğumuz Kurban Bayramı, ilk tecrübemizdir. Yeni olmamıza rağmen güzel bir çalışma içerisine girdik. Kurbanların kesimine mezbahanede uzman kasapların nezaretinde başladık. Ayrıca gönüllü kardeşlerimiz burada görevler alıp, gayret gösterip işlerini yapıyorlar. Et kesim, parçalama ve paketleme noktasında sorumluluk alan üye ve gönüllülerimiz titizlikle üstlerine düşeni yerine getiriyor` diye konuştu.
 
Şuana kadar birçok küçükbaş ile 20 civarında da büyükbaş hayvan kestiklerini belirten Tamaç, kurban etlerini muhtaç olan ailelere aynı şekilde aynı kiloda dağıtacaklarını kaydetti.
 
Tamaç, sözlerini şöyle sonlandırdı; `Kurban Bayramı`nda kurbanlıkları daha önceden tespit ettiğimiz muhtaç ailelere dağıtmak için çalışmalarımızı yapıp tamamladık. Öyle aileler vardır ki yılda sadece bir defa evlerine et gidiyor. Bu fakirlere ulaşmak için hayırseverlere yardım konusunda çağrıda bulunuyoruz.` (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir