• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Kahire`de Bayram Namazı Meydanda Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR- Mısır`da Kurban Bayramı namazı binlerce kişinin katılımıyla meydanda kılındı.
 
Sabah namazından sonra meydana akın eden binlerce Mısırlı, Şirbini Camisine yönelerek bayram namazını Mısır`ın en büyük otomobil pazarında kıldı.
 
Müslüman Kardeşlerin her yıl düzenli olarak organize ettiği bu görkemli Bayram Namazına kadınların da yoğun ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmadı.
 
Otomobil Pazarında kılınan bayram namazına El-Ezher Üniversitesinde okuyan Türkiyeli ve yabancı öğrencilerde katıldı.
 
Şirbin Caminin imamı tarafından kılınan bayram namazında başta Suriyeli Müslümanlar olmak üzere Filistin ve Arakanlı Müslümanlara dua edildi.
 
Hutbeden sonra İlke Haber Ajansına konuşan Cami İmamı Muhammed Abdulazim başta Türkiye`deki Müslümanlar olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramını kutladı. Türkiye`deki Müslümanları selamladığını ifade eden Abdulazim, `Mübarek Kurban Bayramının İslam ümmetinin birliğine vesile olmasını rabbimden dilerim. Çünkü Allah Teâlâ Kuran`ı Kerim`de `Allah`ın ipine hep birlikte sarılın ki felah bulasınız` buyurmuştur. Dilerim Rabbimden bu İbrahimi bayram münasebetiyle İslam Ülkelerinde akan mazlum kanı durur ve tüm Müslümanlar en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar.` dedi.(Sait Teşne-Ahmet Karaduman- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir