• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Cizre`de Toplu Kurban Kesimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi bu yıl altıncısını düzenlediği toplu kurban kesimiyle ihtiyaç sahibi bin 500 aileye et ulaştırdı. Kurbanlıkların kesimi ve etlerinin dağıtımı sırasında sağanak yağmura aldırmayan cemiyet gönüllüleri canla başla çalıştı.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cizre Mustazaflar Cemiyeti Gıda Yardımı Komisyonu Başkanı Savaş Topal, daha önceden tespitini yaptıkları muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdıklarını söyledi.
 
Bu yıl da 170 büyükbaş ve küçükbaş hayvanın kesimine aracı olduklarını ifade eden Topal, `Sağ olsun kardeşlerimizin hassasiyetlerinin bir sonucu olarak yılda bir kerede olsa ihtiyaç sahibi ailelerinin evlerine et girmektedir. Bu hizmete emeği geçen cemiyet üye ve gönüllümüzden de Allah razı olsun.` dedi.
 
Kestirdikleri kurbanların etlerini Cizre`nin 12 mahallesinde bulunan muhtaç ailelere dağıttıklarını ifade eden Topal, `Bu yardımları 5 yıl boyunca Mustazaf Der olarak yaptık. Şimdi ise Mustazaflar Cemiyeti olarak yardımlarımıza devam ediyoruz. Her yıl kestirdiğimiz kurbanlıkların sayısı artıyor. Geçen yıl 140 civarında kurbanlık kestirmiştik bu yıl ise bu sayı 170`e çıktı. Bize maddi-manevi ve bizzat beden gücüyle yardım eden üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Ayrıca tüm Müslümanların bayramını kutlarız.` şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir