• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine halka ucuz fiyata meyve ve sebze satışı yapacak tanzim satış noktaları hizmete başladığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen "Enflasyonla Topyekün Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da desteğiyle Gaziantep genelinde 12 farklı noktada tarladan alış fiyatına satışlar gerçekleştiriliyor.

Gaziantep'te meyve ve sebze fiyatlarını düşürmek amacıyla kentin değişik noktalarına 12 tanzim satış merkezi kuruldu. Satış merkezlerinde sebze ve meyve fiyatlarındaki uygunluk vatandaşı memnun etti.

Tanzim satış merkezlerinde, biberin kilosu 6, patlıcanın 4.5, ıspanak ve salatalık 4, domates ve kabak 3, patates ve kuru soğanın 2 ve elmanın kilosu 3 liradan satılmaya başlandı. Marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarına göre fiyatların daha düşük olduğu tanzim satış merkezlerinde, uzun kuyruklar oluştu.

"Amacımız alternatif olmak değil, piyasalardaki olumsuz gidişatı gidermektir"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, kentte 12 noktada tanzim satış noktası kurduklarını aktardı.

Aksoy, "2 Mart 2019 Cumartesi günü itibariyle satışlarımız başladı. Şehitkamil bölgesinde 5, Şahinbey bölgemizde 7 noktada satış merkezimizi kurduk. Normal piyasaya göre daha ucuz, daha kaliteli ürün satıyoruz. Amacımız; devlet olarak bir alternatif oluşturmak değil, piyasalardaki olumsuz gidişatı gidermektir. Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi piyasa normal seviyeye indiğinde devlet olarak piyasadan çekileceğiz. Vatandaşımızın büyük bir memnuniyeti var. Satışlara haftanın 7 günü devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye genelinde tanzim satışlarına yönelik çağrısı üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bizlere talimat verdi, biz de piyasa araştırması yaptık, merkezleri belirledik. İhtiyaca göre merkezleri arttıracağız. Şu anda 7 üründe satışa çıktık, önümüzdeki hafta kuru bakliyat satışlarına başlayacağız." dedi.

Şehreküstü İtfaiye Yanı Talat Özkarslı Spor Salonu Önündeki tanzim satış merkezlerinden alış veriş yapan vatandaşlar da daha ucuz daha kaliteli olduğunu belirttikleri meyve ve sebze satışlarından memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Kentte kurulan tanzim satış merkezleri şöyle: Karşıyaka Bosna Hersek Parkı İçi, Celal Doğan Parkı Arka Otopark Alanı Sol Üst Köşe, Şehitkamil Hastanesi Karşısında Muhtarlık Çaprazında Boş Arazi, Gazikent GASMEK Karşısı Engelliler Parkı Önü, Cinderesi Eşref Bitlis Parkı Yanı Sait Nursi Camii Önü, Demokrasi Bulvarı Dinlenme Parkı Perilikaya Kavşağı, Şehreküstü İtfaiye Yanı Talat Özkarslı Spor Salonu Önü, Çamlık Yaşam Hastanesi Karşısı Karakol Yanı, Karataş 1'inci Bölge Sağlık Ocağı Önü Park Alanı Sol Üst Köşe, Karataş 2'nci Bölge GASKİ Karşısı Yeni Yapılan Camii Önü, Hoşgör Camii Önü Park İçinde, Kavaklık Nostalji Kafe Girişi Park Alanı Giriş. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)