• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Bayramın İkinci Gününde Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin doğu bölgelerinde görülecek yağışların; Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Bingöl, Siirt, Şırnak, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu, yarın (Cuma) zamanla güney, iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt, Şırnak, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

EGE: İç ve güney kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu tahmin ediliyor.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (9/20)
İstanbul: Parçalı bulutlu (16/22)
İzmir: Parçalı bulutlu (16/23)
Bursa: Parçalı bulutlu (10/23)
Konya: Parçalı bulutlu (6/18)
Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/26)
Mersin: Gök gürültülü sağanak yağışlı (17/24)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (11/18)
Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/16)
Şanlıurfa: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/20)
Gaziantep: Gök gürültülü sağanak yağışlı (9/16)
Mardin : Gök gürültülü sağanak yağışlı (10/15)
Van: Sağanak yağışlı (7/15)
Bingöl: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/14)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir