• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Köylerde Bayram Farkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Kovancılar ilçesine bağlı Karınca köyü sakinleri, bayram namazı çıkışı her yıl olduğu gibi Cami önünde toplu halde bayramlaştı. Bayram sevincini birbirleriyle paylaşan köy halkı, kabristan ziyaretini de unutmadı. Bayramlaşmada olduğu gibi kabir ziyareti de toplu halde yapıldı. Kurban kesecek olanlara kesim yardımında bulunuldu.

Köyde her yıl 10`a yakın kurban kesimi yapılıyor. Kesilen kurbanlara akrabalar davet edilip ikram edildi. Kurbanın kalan kısmı muhtaç ailelere dağıtıldı. Köydeki her eve kurban eti ulaştı.

Yurt dışında olup da memlekete gelme fırsatı bulanlar bayramı sevdikleriyle geçirmeye baba ocağında bayramlaşmaya özen gösterdi.

Grup Halinde Bayram Ziyareti
Kurban dağıtım işleri bittikten sonra gruplanılıp köyde ev ev gezildi bayram tebriklerinde bulunuldu. Her yıl bu şekilde Bayramı eda eden köy sakinleri, bayram mutluluğunu dolu dolu yaşadıklarını belirtti.

Ayrıca kurban derilerileri satılıp paraya çevrilerek, köydeki cami inşaatına verildi, bir kısmı da köy dışındaki fakirlere ulaştırdı. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir