• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Bir Müslüman Daha Katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin zulüm merkezi Guantanamo`da bir Müslüman daha katledildi. Afgan asıllı İnayetullah adıyla bilinen esirin, yüksek güvenlikli ve her hareketleri takip edilen esirlerin tutulduğu Guantanamo Cezaevi`nde intihar ettiği açıklandı.

MAZLUMDER tarafından yapılan açıklamada, ABD`nin işkenceleri kınanırken, İncirlik gibi ABD üslerinde de benzeri işkencelerin yapılıp yapılmadığının sorgulanması gerektiğine işaret edildi.

ABD`nin kendi ülkesi dışında kurduğu ve kendi yasalarıyla beraber temel insan haklarını da unuttuğu yer olan Guantanamo`dan yeni bir ölüm haberi alındı. Afgan asıllı İnayetullah adıyla bilinen esirin, yüksek güvenlikli ve her hareketleri ile takip edilen esirlerin tutulduğu bir cezaevinde intihar ettiği açıklandı.

BARACK OBAMA GUANTANAMO`YU KAPATMA SÖZÜ VERMİŞTİ
Daha önce de bu gibi vakaların yaşandığı hapishanede esirlerin işkence ve gayri insani muameleye tabi tutulduğu biliniyordu. Son açıklanan şekilde öldüğü bildirilen esir sayısı sekize ulaştı. MAZLUMDER tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama`nın lider seçildiği ilk aylarda kapatmayı vaat ettiği ancak halen kapatamadığı Guantanamo üssünde insan hakları ihlallerine her geçen gün yeni ölümlerin eklemesinin saldırdığı ülkeler için “özgürlük, demokrasi” gibi birçok kavram kullanan ABD`nin çelişkilerini de ortaya koyduğuna vurgu yapıldı.

Mazlumder tarafından yapılan açıklamada, Guantanamo`nun ABD`nin bilinen infaz mekanlarından sadece birisi olduğuna vurgu yapılırken; “Bilinmeyenler ise her yerde olabilir, uçakta, okyanusta bir adada veya yanı başımızda, ‘İncirlikte`!” denildi.

750 ESİR SERBEST BIRAKILMALIDIR
Guantanamo`da tutulan 750`den fazla tutuklunun durumunu Türkiye ve dünya kamuoyuna hatırlatarak, ABD`nin bir an önce tutukluları serbest bırakması gerektiğinin belirtildiği MAZLUMDER açıklamasında şöyle denildi; “Uluslararası toplum ve hukuk mekanizmaları yaşanan bu mağduriyeti göz ardı etmemeli, tutsaklar adına hakkaniyetin gereği yerine getirilmeli, suç işleyen ABD otoriteleri ile tüm uygulayıcılar yakalanmalı, etkin bir şekilde yargılanıp cezalandırılmalı ve geriye dönük yaşanan haksızlıklar giderilmelidir.”

İNCİRLİK`TE DE ABD`NİN HAPİSHANESİ VAR MI?
İnsan haklarının ayaklar altına alındığı ve bütün dünyanın sözbirliği etmişçesine ses çıkarmadığı Guantanamo`da daha önce de birçok esirin haksız yere tutulduğu ortaya çıkmıştı. Mazlumder tarafından yapılan açıklamada, bu işkence merkezinin kapatılmamasının ABD`nin insan hakları anlayışının da gün yüzüne çıkarmakta olduğu dile getirildi.

Mazlumder açıklamasında şöyle denildi; “Eleştirdiği terör faaliyetlerinin tamamı kendisi tarafından da yapılan, yargılamaksızın insanları cezalandıran, esirler üzerinde tıbbi deneylerden tutun da öldürmeye kadar bugün evrensel olarak kabul edilen birçok hakkı bu ve benzeri yollarla ihlal eden ABD, gelinen noktada savaştığını söylediği şeye dönüşmüştür. Yeryüzü İnsanlık ailesi olarak ‘Beyaz Adam` uygarlığının ‘Kızılderili soykırımının` üzerine kurulup geliştirilmiş bir uygarlık olduğunu ve buna uygun karakterde demokrasiler ihraç ettiği gerçeğini biliyor ve gözlemliyoruz. Guantanamo bu karakterin bilinen infaz mekanlarından sadece biridir. Bilinmeyenler ise her yerde olabilir, uçakta, okyanusta bir adada veya yanı başımızda, ‘İncirlikte`!”

Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir