• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mladiç, 10 yıl Akrabalarında Saklanmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sırbistan İçişleri Bakanı İvica Daçiç, savaş suçlusu olarak aranan Bosnalı Sırpların komutanı Ratko Mladiç`in 10 yıldan fazla bir süre Sırbistan`da akrabalarının yanında saklandığının ortaya çıktığını söyledi.

Daçiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lahey`deki uluslararası savaş suçları mahkemesince aranan kişileri yakalamak için savcı, gizli servis ve özel polis birliklerinden oluşan "Operasyon Timi"nin belirlediği başarılı çalışma stratejisi sonucu Mladiç`in yakalandığını açıkladı.

Mladiç`in, Sırbistan`da 10 yıldan fazla bir süre akrabalarının yan ında saklandığının belirlendiğini ifade eden Daçiç, "Bu şekilde `Mladiç`in korumalarıyla birlikte gezdiği, devletin ona özel koruma tahsis ettiği` şeklindeki hikayelerin gerçek olmadığı ortaya çıktı" dedi.

Daçiç, Mladiç`in yakalanması sırasında başka devletlerin gizli servislerinden veya güvenlik birimlerinden yardım almadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Mladiç`in yakalandığı Zrenyanin kenti yakınlarındaki Lazarevo köyündeki ev, ilk defa dün arandı. Ancak bu köy birkaç ay gözetim altında tutuldu. Mladiç`in kaldığı ev bir akrabasına aitti, gözaltına alındığı sırada ise hiçbir direniş göstermedi. Polis eve girdiğinde kendisinin `Ratko Mladiç olup olmadığını` sorduğunda, `Tebrikler, aradığınızı buldunuz` demiş. Mladiç kaldığı köyde dışarıda hiç dolaşmadığı için köylüler onu hiç görmemiş. Mladiç, bugüne kadar çok zor ve maddi yaşam koşullarında hayatını devam ettirmiş."

Bakan Daçiç, Mladiç`in sağ kolunun kısmen felç olduğunu belirterek, "10 yıldan fazla bir süredir doktor kontrolüne gidememiş. Şu anda tıbbi gözetim altında tutuluyor" dedi.

Bu arada, Sırbistan basınında çıkan haberlere göre, Belgrad`daki Devlet Mahkemesi`nin Savaş Suçları Bölümü`nde hakim karşısına çıkartılan Mladiç`in tutulduğu yerde, güvenlik güçlerinden "çilek ve televizyon" istediği, bu isteğinin sorgu hakimi tarafından kabul edildiği ifade edildi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir