• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Mardin`in Mazıdağı ilçesinde bu yıl yeni eğitim ve öğretime açılan Mazıdağı İmam Hatip Lisesinde okuyan bir grup 9. sınıf öğrencisi aralarında para toplayarak fakir ailelere verilmek üzere 2 yardım kolisini hazırlayıp tespit ettikleri muhtaç ve fakir ailelere dağıttı.

Kız öğrencilerin verdiği fikirle harekete geçen 9. sınıf öğrencileri kısa bir sürede 2 yardım kolisini hazırlayıp muhtaç ailelere ulaştırdılar.

Hayırsever öğrenciler, `Kurban Bayramı münasebetiyle öğrenciler olarak aramızda topladığımız para ile bayramda yardıma muhtaç ailelere bir nebze bile olsa yardım ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu yardım kolileri sadece bir başlangıç ve örnektir` dedi.

İmam Hatip Lisesi olarak bundan sonrada yardımlarının süreceklerini ifade eden öğrenciler, `Biz İmam Hatip olarak, her türlü ahlak ve edepte örnek olacağımız gibi, dayanışma ve yardımda da örnek olacağımızı devam edecek yardım faaliyetlerimizle göstereceğiz` dediler.


Öğrenciler adına konuşan Rümeysa Özek, `Amacımız topladığımız parayla bir kurban alıp yardıma muhtaç ailelere ulaştırmaktı. Ama biraz geç başladığımız için topladığımız para ile yardım kolisi düzenlemeye karar verdik. Bu bile bizi çok mutlu etmeye yetti` dedi. (Hamza Dağ - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir