• DOLAR 32.432
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.062
  • ...
Tekstilkent İçin Yakında İlk Kazma Vurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Edremit TOKİ` de bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, Depremlerden sonra Van`da yapılan çalışmalar ve proje aşaması tamamlanan Tekstilkent hakkında önemli bilgiler verdi.

 

Dün Başbakan Erdoğan ile birlikte Van` geldiklerini hatırlatan Yılmaz, \"Van depreminin birinci yıl dönünde bir taraftan depremi anarken bir taraftan da söz verildiği gibi binlerce konutumuz kalıcı konutumuz hak sahiplerine verilmeye başlandı. Gerçekte bu kadar kısa sürede, bu mevsim şartlarında yapılmış bir rekor çalışmadır. Başbakanımız başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.\" dedi.

 

\"Deprem Sürecinde Tüm Türkiye`nin Duaları Van`a Yöneldi\"

Deprem sürecinde tüm Türkiye`nin dualarının Van`a yöneldiğini aktaran Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü. \"Yaşanan deprem sürecinde tüm Türkiye`nin duaları Van`a yöneldi. Bütün Türkiye`nin yardımları Van`a yöneldi ve Van ilk günden bugüne muazzam bir ilerleme kaydetti. Ben değimiz gibi ilk gün Erciş`e gelmiştim. O havayı iyi hatırlıyorum. Oradaki insanların üzüntüsünü yaşadıkları travmayı, sıkıntıları çok iyi hatırlıyorum. Çok şükür bugün Van eskisinden de çok güçlü bir durumda.\"

 

Son Üç Yılda Van`a 38 Milyon Lira Destek
Son üç yılda Van`a 38 milyon lira gibi bir destek sağlandığını anlatan Bakan Yılmaz, \"Sadece sosyal destek programı kapsamında 200`ün üzerinde projeye destek sunduk. Depremden dolayı ayrıcalıklar tanıdık. Diğer taraftan da kalkınma ajansımız personeliyle birlikte kriz yönetiminden, Van`ın yeniden toparlanmasına yeni yatırımların gerçekleştirilmesine katkısına kadar birçok çalışmada işin içerisinde oldu. Kendileri de mağdur olmalarına rağmen çok güzel çalışmalar yürüttüler, yürütmeye devam ediyorlar. Bir taraftan da cazibe merkezi dediğimiz bir program oluşturduk Van için. Buradan çok değişik projelere destekler veriyoruz. İşte Urartu kalesinin restorasyonundan müze yapımına, Van Gölü`nde tekne denizcilik yapılmasından Tekstil Kent merkezine, Fuar Kongre Merkezi yapımına kadar çok çeşitli projelere bu kanaldan destekler sunuyoruz.\" İfadelerini kullandı.

 

\"Tekstilkent İçin İnşallah Çok Yakında İlk Kazmayı Vuracağız.\"
Tekstilkent`i çok önemsediklerini aktaran Yılmaz, \"Bunlar içinde özellikle ben bu tekstil kenti çok önemsiyorum. Çünkü bir gencimize, insanımıza iş sağlayacak, aş sağlayacak bir proje. Bu projede de artık sona yaklaşıyoruz. İnşallah çok yakında kazmayı vuracağız. İhaleleri yapıldı. Sonuçlanmak üzere. Bizde bu projeye destek oluyoruz. Yeni bir teşvik sistemi ilan ettik. 6. bölge geldiğimiz bir bölge oluşturduk. Van için de bu bölge içerisinde Bu tarihi bir şans. Gerçekten bu güne kadar hiçbir dönemde bu kadar ciddi destekler verilmemişti.\" şeklinde konuştu.

 

Son zamanlarda PKK `nın yatırımlara olan saldırılarını hatırlatan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, \"Maalesef terör ve terör örgütü sadece kamu yatımlarına saldırmıyor. Bu bölgenin ihtiyacı olan alt yapı yatırımlarına saldırıyor. Özel sektör buraya gelip yatırım yapmasın diye adeta atmosferi zehirliyor yatırım ortamını bozuyor.\" diye konuştu.

 

Daha sonra tekstil kentin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı daha sonra helikopter ile Bingöl`e geçti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir