• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
MİNHAP`tan Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Marmara insani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Kurban Bayramı dolayısıyla bir bayram mesajı yayımlayarak tüm Müslümanların bayramlarını tebrik etti.

 

Müslümanların bayramları toplu olarak kutlamaları gerektiğine vurgu yapılan mesajda  şu ifadelere yer verildi: \"Bayram Arapçada \"İyd\" sözüyle tarif edilir. Türkçede ise sevinç şeklinde mana verilmiştir. Oysaki Arapça olan bu kelime sevinçten daha kapsamlı \"ade, yeidu, iden\" şeklinde kendine dönüş manasına gelen bu kelimeyi bu bağlamda anlamlandırdığımızda Müslümanların bayramı ümmetin kendi özüne dönüş yaptığı günün sevinci şeklinde değerlendirmemiz lazım. Bu minval üzere içinde bulunduğumuz asırda ümmet kendine geldiği kadar sevinçli ve mesut olur. Müslümanların kendilerine geldiklerinin en büyük alametleri toplu bayramlaşma ve bayram dışında hem sevinçlerini hem de kederlerini beraber paylaşabildikleri gündür. Yüzyıllardır Müslümanları yönetmeye çalışan hain yöneticilerden Kur`an namına, İslam namına hesap sormada da beraber adım atabildikleri gün ümmetin kendi özüne dönüş yaptığı gün Müslümanların bayramıdır. Ümmetin \"İyd\"de o zaman \"İyd\" olur.
Hiç olmazsa Müslümanların İslami sermayelerini birbirleriyle paylaşacakları bir kongre mesabesinde olan bayramları topluca tebrik etmelerini bu işin başlangıcı olabileceğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile bütün âlemi İslam`ın bayramlarını tebrik eder bu bayramın ümmetin vahdetini vesile olmasını rabbimizden dileriz.\" (Abduselam Güneş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir