• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
ATM Hırsızları Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa`da ATM`lere yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların hesap bilgilerini kopyalan 3 zanlı yakalandı. Zanlılar ile birlikte elektronik kart kopyalama düzeneği ele geçirildi.

 

Konu ilişkin Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada \"Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğünün birlikte yaptığı ortak çalışmada O. P., A.Ç., A.S. adlı biri bayan olmak üzere 3 şüpheli şahıs Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın ATM cihazı önünde durarak, bankamatik cihazına şüpheli bir şekilde müdahale ettiklerinin görülmesi üzerine şahıslar olay yerinde yakalandı. ATM cihazında yapılan incelemede, kart giriş haznesine yerleştirilmiş ve kart haznesi ile birebir aynı görüntü ve şekilde olan yeşil renkli kart bilgilerini kopyalama yarayan elektronik düzenek görülerek bulunduğu yerden polisler tarafından söküldü.

Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada 1 adet elektronik kart kopyalama düzeneği, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet modem, 3 adet cep telefonu, 4 adet sim kart, 2 adet Micro SD kart, 1 adet Shell Money Club kart, 1 adet Halk Bank bankamatik kartı, 2 adet şapka, 1 adet kapüşonlu mont muhafaza altına alınmıştır.\" denildi

Zanlıların göz atındaki sorgularının devam ettiği belirtildi.
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir