• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Diyarbakır`da Altyapı Yetersizliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da sabah saatlerinde başlayıp öğle saatlerine kadar süren 5dakikalık yağmur yağışı Belediyelerin doğal olaylar karşısında yaşadığı çaresizliği ortaya koydu.

 

Saat 10. 00 sıralarında başlayan yağmur ve hemen ardından gelen dolu yağışı Diyarbakır şehir merkezinin bir çok yerinde yolların kapanmasına ve çamur yığınlarının oluşmasına neden oldu. Bazı iş yerlerin ise su baskınlarına neden oldu.

 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesi Bayındırlık semtinde etkili olan yağış Belediye`nin altyapıdaki yetersizliğini gözler önüne serdi. Su baskınını yaşayan işyeri sahiplerinin su baskınlarına yağmur yağışının neden olmadığını, sulak arazilerdeki toprak aşınmasının neden olduğunu ifade ettiler. Su baskınlarını defalarca yaşadıklarını belirten iş yeri sahipleri, durumu belediyeye ilettiklerini fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını ve yapması gerekenlerini kendi imkânlarıyla karşıladıklarını dile getirdiler. Vatandaş belediyenin sorunlara karşı daha duyarlı olmasını istedi. (Sedat Aslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir