• DOLAR 32.256
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2445.348
  • ...
Veysel Karani Hazretlerinin Türbesine Akın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT- Yarın idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen yüzlerce Müslüman Siirt`in Baykan ilçesinde bulunan Veysel Karani Hazretlerinin türbesine akın etti. Müslümanlar, bayram öncesi tüm zulum ve işkence altındaki kardeşlerine dua etti. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği Ziyaret`te mevlitler okundu.

 

Kurban Bayramı öncesi duygularını bizimle paylaşan vatandaşlar, Ziyaret`e geliş amaçlarının Allah için olduğunu belirtirken yeryüzüne barışın hakim olması için dua ettiklerini belirttiler.

 

Nuriye Nine, Ziyaret`te bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, \" Memleketimiz için dua ediyoruz. İnsanlarımız içi dua ediyoruz. Barış olsun istiyoruz. Kimsenin çocuğu ölmesin. Anneler ağlamasın. Kardeşçe, birlik içinde yaşayalım. Rabbimizden, dünyadaki katliamların son bulmasını diliyoruz. Ne Türk ne Kürt ne de başka ırktan, kimsenin çocuğu ölmesin. İstiyoruz ki bayramlarımız eskisi gibi güzel olsun. Rabbimizden bunu istiyoruz.\" dedi.

 

\"Rabbim, Müslümanları Ferahlığa Kavuştursun\"
Ziyaret için Diyarbakır`ın Çınar ilçesinden gelen Yusuf Acar ise duygularını şöyle anlattı, \" Veysel Karani ve Şeyh Osman`nın kabrini ziyarete geldik. Tillo`ya gitmek istedik, kısmet olmadı. Allah bütün Müslümanların ziyaretini kabul etsin. Bütün İslam alemine dua ediyoruz. Allah-u Teala tüm zülüm altındaki Müslümanlara yardımcı olsun. Rabbim onlara hayırlı bir kapı açsın, onları ferahlığa kavuştursun. Yarın bayram, tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. İnşallah hayırlara vesile olur.\" (Celal Araz-Fırat Arslan)

Bu haberler de ilginizi çekebilir