• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Sözcüsü Ekrem Demirtaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Barış Tozar, Ulaştırma, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Emre Dinçer, Mersin`i temsilen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ile Meclis Üyesi ve Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar katıldı.

 

Toplantıda, fuarlarda ortak hareket edilmesine, bakanlıklarla temasa geçilerek Platformun amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verilmesine, tanıtım kampanyaları ve materyaller hazırlanmasına, Türkiye`de bulunan kruvaziyer liman ve iskelelerin envanterinin çıkarılmasına, Platformun daha etkin çalışması için komite ve alt çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verildi, 2013 yılı için yapılabilecek faaliyetler görüşüldü. Ayrıca, yurtdışında Türk kruvaziyer turizminin tanıtımını içeren tüm yazışmalarda \"Cruise Türkiye\" ifadesinin kullanılması karara bağlandı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, \"Kruvaziyer turizminin ülkemizde büyüyen bir sektör olması dolayısıyla T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda ülkemizin kruvaziyer turizminde etkin olarak tanıtılması amacıyla fuarlara etkin katılım sağlanacak ve tanıtım kampanyası başlatılacak\" dedi.

 

Kuyucuoğlu, \"Seatrade Med, Akdeniz`de yapılan kruvaziyer fuarlarının en önemlisidir. Fuar bu yıl 27-29 Kasım 2012 tarihleri arasında Fransa`nın Marsilya kentinde düzenlenecek. Seatrade Kruvaziyer Fuarı`na Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak ortak stand ile katılacağız, bu platformun etkinliği ve gücünü gösterecek ilk faaliyet olacaktır. Fuar planında İzmir, Mersin ve Marmaris`in stand alanları var. Bunların toplu bir yerde olması görsel olarak önemli bir güç olacaktır. Ayrıca Platform olarak, 11-14 Mart 2013 tarihlerinde Miami`de düzenlenecek olan Cruise Shipping fuarında ortak stand olarak yer almak için de çalışmalarımız devam ediyor\" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir