• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Kurban Satıcıları Fiyattan Yana Dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Kurban bayramı nedeniyle kurbanlık hayvanlar satışa sunulurken, satıcılar, hayvan fiyatlarının geçen yıl ile aynı olmasından dertli.

 

Yağışlar Bizi Etkiledi
Bu sene Kurban Bayramının yağışlara denk gelmesi kurbanlık satıcılarını etkilemiş durumda. Yağışların, kendilerini etkilediğini söyleyen hayvan satıcısı, \"Mersin`de şuan hayvanlarımız dışarıda. Yağmur yağdığı zaman, hayvanlarım sabaha kadar yağmurun altında kalıyor. Buradaki belediyelerin en azından bunlar için yer yapması gerekirdi. Yağmurun yağması ile birlikte saman satıcıları da saman fiyatlarını artırdı. Yani bir kilo samanın kilosunu 1 TL`ye çıktı. Arpanın fiyatları ise 1 TL`den fazla oldu. Fiyatların artması bizi etkiledi\" dedi.

 

Suriye Hayvanı Alıcı Bulmuyor
Geçen yıl ithal kurbanlıkların piyasaya sürüldüğünü, bu yıl ise Suriye hayvanlarının piyasada olduklarından söz eden hayvan sahibi şunları kaydetti: \"Suriye kurbanlıkları bakımsızlıktan dolayı zayıflamış ve tek postu kalmış. Fiyatlarını 250 TL`ye kadar indirmişler fakat postu kalan hayvanları kimse almaz. Bundan dolayı da bizi fazla etkilemedi. Şuan hayvan satışları iyi.\"

 

Fiyatlar Geçen Seneye Göre Aynı
Fiyatların geçen sene ile aynı olmasından dolayı dert yanan kurbanlık sahibi, \"Çünkü geçen seneye göre kurbanlık sayısında artma meydana geldi. Bizi etkileyen bu oldu. Çünkü geçen seneye göre samana, benzine, yol ücretlerine büyük oranda zam geldi fakat hayvan fiyatlarına zam gelmedi. Fiyatların böyle olması bizi etkiledi. Geçen seneye göre zarardayız. Yapılan zamlar bizim cebimizden çıkıyor. Satışlarımız ile zamları karşılayamıyoruz. Fiyatların böyle olması hayvancılığı bitirme noktasına getirdi. Birçok hayvan besleyicisi süt veren hayvanını satmak zorunda kalıyor\" diyerek yaşanan sorunlara değindi.

 

Alıcı Memnun
Fiyatların geçen seneye göre aynı olması kurbanlık alıcısını memnun ediyor. Kurbanlık alan Müslümanlar, ücretin bir kısmını ödedikten sonra kurbanlarının üzerine kendi isimleri yazıp kurban satıcısına emanet ediyor. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir