• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Başsavcı Mübarek`in En Sadık Adamlarındandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR- Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selefilerin Nur Partisinin adayı olan Hazım Ebu İsmail Başsavcı Abdulmecit Mahmut`un devrik lider Hüsnü Mübarek`in en güzide adamlarından biri olduğunu ve derhal görevinden azledilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Ebu İsmail, yargı kurumu başkanlarının devrik lider Hüsnü Mübarek tarafından seçildiğini Abdülmecit Mahmut`un da Hüsnü Mübarek tarafından seçildiğini ve hala Mübarek zihniyetli kişiler tarafından emir alarak Mısır halkının aleyhine kararlar verdiğini ifade etti.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin siyasi parti liderleri öncülünde hazırlayacağı yeni anayasayla yargı kurumlarını bu tür adamlardan derhal temizlemesi gerektiğini söyleyen Ebu İsmail, yolsuzluğun kutsal putlarının yıkılması gerektiğini belirtti.
 
Ebu İsmai,l son günlerde artan sorunlar ve eski rejim destekçilerinin bazı devlet kurumlarında bulunan Mursi karşıtı kişilerle irtibata geçmesiyle devrimi aksaklığa uğratmaya çalıştıklarını söyledi. Bu sebeple Mursi`nin diğer siyasi partilerle görüşmek istediğini ancak başsavcı krizinin buna engel olduğunu da dile getirdi. (M.Nur Yaşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir