• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
`Avrupa`da Topladığınız Paraları Ne Yaptınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van depremini yıldönümü ve 15 bin 341 konutun anahtar teslimi için Van`ın Erciş ilçesindeki TOKİ konutların açılışının ardından beraberindeki bakanlarla birlikte helikopterlerle Bostaniçi Beldesinde yapımı tamamlanan konutların açılış törenine katılan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasında, depremden sonra Van`ı ayağa kaldıracaklarını söyleyen Erdoğan, deprem sonrası Van`a aktarılan paralar hususunda çıkan dedikoduları anlattı. Erdoğan, `Efendim bu kadar para toplandı, yurt dışında paralar geldi, bu paralar ne oldu` diye dedikodular dolaşıyor. Bakın size basit bir şey vereyim. Bunu size söyleyenlere şunu söyleyin, `Siz bu topladığınız paraların acaba ne kadarını Başbakanlık hesabına yatırdınız?`, bunu sorun. Başbakanlığın hesabına yatan para bellidir, milli bütçeden aktarılan para bellidir. Şuana kadar aktardığımız para 3 katrilyon 600 trilyondur. Bu dediğiniz yerlerden gelen para birkaç trilyonu geçmez, biz buraya böyle girdik çünkü burası 780 bin kilometrekarenin bir parçasıdır` dedi.

 

`Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir`
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: `Bilirsiniz ki böyle bir rakamı biz bu hayırseverlerden toplamış değiliz, milletin vergilerinde oluşan milli bütçemizden geldi, milletten geldi. PKK yanlısı bölücü terör örgütü yanlısı birinin yaptığı kampanyalara aldanmayın Avrupa`da topladığınız paraları ne yaptınız, hani Van`ın suyu? Belediyenin yapması gerekiyor, niye getirmiyor? Koskoca İstanbul susuzdu ve 180 kilometre uzaklıktan suyu biz getirdik, merkezi yönetimden bir kuruş almadık. Öyle Almanya`dan şuradan buradan bize yardım gelmedi. Lütfen uyanık olalım, bu ideolojinin gömleğini çıkartalım, kardeşlik duygularıyla kucaklaşalım, sarılalım. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim. İşte yapılanlar ortada; onlar ideolojiyi dayatıyorlar, biz ise hizmeti. Ne dediler; `Kürt`ü, Türk`ü birbirinden ayırıyorlar`. Ne oldu, birçok ilden buralara hizmet geldi mi, geldi, hiç kimse beklemedi, herkes taşın altına elini koydu. Çünkü bu millet, İslam dini gibi yüce bir dinin mensubu. Ne der dinimiz bize `Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir`. Biz Vanlıyı Vanlı olduğu için sevmiyoruz. Yaradandan ötürü seviyoruz, herkesi Allah için seviyoruz. Hepimiz aynı Allah`a iman ediyoruz. Müslümanlar olarak aynı kıbleye secde ediyoruz. Bizim kitabımızda ayrılık, ayrımcılık asla olamaz. Siz kimlerin ayrımcılık peşinde koştuğunu çok iyi biliyorsunuz. Biz enkaz altında can derdindeyken, örgüte para aktarmaya çalışan ve burada konteynerlerin güvenliğini sağlamak için hizmet eden devlet görevlilerine alçakça saldırmayı siz de, biz de çok iyi biliyoruz. İşte sizlere vermiş olduğumuz sözlerin gururu içindeyiz`

 

`Cehaletten Beslenenler, Eğitimden Korkarlar`
Son günlerde PKK yanlılarının okullara saldırdığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, `Alçakça okullara saldırıyorlar, yurtlara saldırıyorlar, çocuklarımız içeride oraları bombalıyorlar, yanıcı maddeler atıyorlar. Cehaletten beslenenler, eğitimden korkarlar, öğretimden korkarlar. Sefaletten beslenenler, refahtan, huzurdan haz etmezler. Çocuklarımızın bu tür gelişmelerini haz edemezler. Çünkü böyle olursa onları evlerinden alıp dağlara sevk edemezler. Çünkü bunlar o kadar ileriyi düşünecek durumda değil. Okullara saldırıları, gerçek yüzlerini çok açıkça ortaya serdi. Okul düşmanlığının, eğitim düşmanlığının hiçbir izahı olmaz. Bu terör örgütü ve siyasi uzantısı, Kürt kardeşimin düpedüz evlatlarına `Sen cahil kal` demektir. Bu, düpedüz benim Kürt kardeşime `Evladının tapusunu bana ver, onu istediğim gibi pazarlayayım, istediğim yere göndereyim` demektir. Bizim kimseye peşkeş çekilecek, kimsenin saplantısı için feda edilecek tek bir evladımız yoktur` ifadelerini kullandı.

 

`Zulüm Satıyorlar, Kan Satıyorlar, Yalan Satıyorlar`
Çocukların tek bir saçına bile zarar gelmesine tahammüllerinin olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, anne ve babalara seslenerek, `Çocuklarınızın eğitimini götürebildiğiniz yere kadar götürün. Lütfen çocuklarınızın eğitimlerine destek olun, onları teşvik edin. Onlar okullarından korkmasın, ürkmesin. Okulları yakanların, öğretmenleri kaçıranların tek amacı huzursuzluktur. Türkiye`de zalim Esat rejimi için avukatlığa soyunanların, dağdaki terörist için canlı kalkanlığa teşebbüs edenlerin, çocuklarımızın okullarını yakanların önüne geçtiklerini hiç gördünüz mü? Onların öyle bir sorunu yok, tam aksine teşvik diyorlar. Konteyner kentin güvenliğini sağlayan polisimizi katledenin insanlıkla bir alakası olabilir mi? Bunların derdi asla Kürt kardeşim değil, Kürt kardeşimin sıkıntılarını çözmek değil. Hiçbir zaman da olmadı. Bunlar ve bunların siyasi uzantıları ticarete çevirmişler. Karşılığında da zulüm satıyorlar, kan satıyorlar, yalan satıyorlar, arada kendinin kazanacağı bir kâr ediyor. İşte biz buna dur diyeceğiz. Böyle gelmiş, böyle gitmeyecek. İşte buna hep beraber dur diyeceğiz` şeklinde konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından telekonferansla Edremit, Kalecik, Beyüzümü mevkiinde bulunan konutların ve Kuskunkıran Tünelinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Başbakan daha sonra, anahtar teslim töreninde hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir