• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Kurban Bayramı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
 

Mustazaflar Cemiyeti adına Genel Başkan Abdurrahman Cens imzasıyla yayımlanan mesajda, Haccın, şeytan ve bütün tağutlara karşı çıkıp onlardan uzak olunacağına söz verip sadece Allah`a ve Resulüne bağlanılacağını ameli olarak pratikte haykırmak olduğuna dikkat çekilerek, `Hac, İnsanoğlunun gerçek anlamda kurtuluşu ve özgürlüğü için tek yol ve tek çözümün İslam olduğunu haykırıştır... Kurban, Mü`minin benliğini, ömrünü, canını ve canından aziz ve kıymetli bildiği her şeyini alemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle`ye feda edişinin, O`nun emirlerine ne pahasına olursa olsun itaat edeceğinin sembolik bir ibadetidir... ` denildi.
 

Kurban kesmenin, Namaz için Kabe`ye yönelerek Allah`u Teâlâ`ya secde ediş gibi Allah`a yöneliş olduğu ve Kurban sunmanın, Allah`u Teâlâ`ya ve Habibi Muhammed Sallallahu Aleyhi Veselleme olan muhabbet ve iştiyakının vuslata ermesi için yakınlaşma vesilesi olduğu belirtilen mesajda, `Kurbanı `Bayram` yapan; Allah ve Resulünün hoşnut olduğu halde olmanın mutluluğudur... Kurban Bayramı sevinci, Müslüman olmanın sevincidir...` ifadeleri kullanıldı.
 

Mesajın sonunda, asıl bayramın fitne ve fesadın son bulduğu, tüm dünya Müslümanlarının zulüm ve esaretten kurtulduğu, hangi din ve inançtan olursa olsun dünya Mustazaflarının haklarına kavuştuğu ve mazlumların zulümden kurtulduğu gün olduğu ifade edilerek, `Böyle bir bayramı dünya gözüyle bir an önce görmek dileği ile tüm Müslümanların Kurban Bayramını tebrik eder ve İslam ümmetinin vahdet ve kurtuluşuna vesile olmasını dileriz` denildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir