• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Silopi`de Kurbanlıklar Pazarda Sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ın Silopi ilçesinde Kurban Bayramının yaklaşması münasebetiyle hayvan pazarlarında kurbanlık hayvanlar sergilendi. Kurbanlıklar geçen yıla oranla bu yıl daha ucuz olduğu halde satıcılar satamadıklarından şikayetçi.

 

Hayvan satıcılarından Abdullah Mete, \"Kurbanlıklar geçen seneye oranla bayağı ucuz olduğu halde kimse almıyor. Toplam 70 koyunla pazara geldim. Üç gündür yağmurun altında bekliyorum. Sadece 6 koyun zararına satabildim. Bir yıl boyunca hayvanları yaylalarda besleyip kurban vakitleri geldiğinde ilçe merkezine getirip satışa çıkarıyorum ama fazla rağbet olmadığı için elimde kaldı. Çok mağdur durumdayım. Bayram masrafımı dahi çıkaramadım.`` şeklinde konuştu.

 

Tüccarlardan Nurettin Kurtay, \" Kurban Bayramının yaklaşmasıyla büyük yoğunluğun olacağına inanıyordum. Bu yüzden bayrama altı gün kala kurbanlıkları pazara getirdim. Şimdiye kadar beş adet satabildim. Böyle giderse hepsini tekrar eve götüreceğiz.`` dedi.

 

Pazardaki tüccarlardan İsmail Şeflek de \" Büyük şirketler bu yıl dış ülkelerden yüklü miktar da kurbanlık alıp Adana, Mersin, Urfa, Antep, Mardin gibi şehirlerde piyasadan çok düşük fiyatlara sattıkları için benim kurbanlıklarım elimde kaldı. Kurbanlıkların fiyatı 400 TL ise, biz 300 TL`ye satıyoruzuna rağmen yine de satamıyorum. Devletten aldığım destekleme hiç yetmiyor. Madem biz tüccarız, devlet yetkilileri dışarıdan hayvan alımlarını durdursun. Bizim geçim kaynağımız kurbanlıklar dır. Üç gündür bu yağmurun altında ben ve diğer arkadaşlarım bekliyoruz. Kaldığımız süre zarfında dört hayvan tek satabildim. Hem piyasamız durgun olduğu için kimse gelip kurbanlık sormuyor.Bu yıl ki masrafımızı nasıl çıkaracağımı bilmiyorum.`` diye söylendi.

 

Pazardaki tüccarlar yetkili kişilerin dışardan hayvan alımına bir çare bulmalarını ve hayvan alımında kendilerine danışılsa daha uygun satacaklarını da ifade ettiler. (Muhammed Şimal Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir