• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ülkenin Büyük Bölümü Yağışlı Geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; sabah ve öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; sabah ve öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevreleri ile Mersin ve Adana`nın güney ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Hafif sağanak yağışlı (10/20)
İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı (17/22)
İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/21)
Bursa: Gök gürültülü sağanak yağışlı (13/21)
Konya: Parçalı bulutlu (7/19)
Adana: Çok bulutlu (15/26)
Mersin: Çok bulutlu (16/25)
Diyarbakır: Gök gürültülü sağanak yağışlı (12/20)
Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı (13/19)
Şanlıurfa: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/20)
Gaziantep: Gök gürültülü sağanak yağışlı (12/17)
Mardin : Gök gürültülü sağanak yağışlı (12/17)
Van: Sağanak yağışlı (8/16)
Bingöl: Sağanak yağışlı (10/16) (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir