• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
KONYA POLİSİ`NDEN SKANDAL BASKIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 2007`den bu yana devam eden Konya İslami STK duruşmasında geçtiğimiz hafta karar çıktı. Aralarında Kapatılan Mustazaf Der`in Genel Kurul üyeleri ile Konya Mustazaf-Der Şubesi Yönetim Kurul üyeleri Özkan Yaman, Mehmet Zülfi Tan, Nezir Tunc ve Araştırmacı Yazar Suat Yaşasın’ın bulunduğu 43 kişilik İslami STK duruşmasında 23 kişiye toplam 205 yıl 7 ay ceza verildi. Yaşanan süreçte Mustazaf-Der’e yönelik komplo girişimi ve karalama faaliyetleri Doğruhaber’de “BU SEFER TALİMAT KİMDEN?” manşetiyle verildi.

Manşetimizin ardından ilginç bir olay daha yaşandı. Bu kez polis bir öğrenci evine baskın düzenledi. Yine adli bir vaka üzerinden hareket eden Konya polisi, rutin yapması gereken yasal işlemleri hiçe sayarak öğrenci evini hücre evi basar gibi özel harekat polisi, TEM polisi, asayiş polisi gibi bir çok birim polisiyle beraber baskın düzenledi. Konya polisinin bu son baskının da “Konya polisine talimat veren kim” yorumunu beraberinde getirdi. Öğrenci evi baskınında Konya polisi birçok skandal uygulamaya imza attı.

NE OLDU?

Sabah erken saatlerde Selçuklu ilçesinin Tarla Mahallesi’nde öğrencilerin kaldığı bir eve sivil polisler tarafından baskın düzenlendi. Öğrencilerin elbiselerini giymelerine müsaade edilmemesi üzerine öğrenciler ile polisler arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine polis, öğrencilerin yüzüne biber gazı sıktı. Öğrencilerden Muzaffer Ö. ve Yakup T’yi gözaltına alan polis, öğrencileri apar topar emniyete götürdü. Öğrenci evine yapılan baskının duyulması üzerine olay yerine gelen Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi Başkanı Nezir Tunç ile Fatih Der Başkanı M. Zülfi Tan polislerden bilgi almak istedi. Dernek başkanlarını da çekiştiren polis, Mustazaflar Cemiyeti Konya Şube Başkanı Nezir Tunç’u da gözaltına aldı. Tunç, yaklaşık bir saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

KONYA POLİSİNDEN BASINA SANSÜR

Öğrenci evine yapılan baskını görüntülemek isteyen İlke Haber Ajansı Muhabiri M. Ata Doğu, polisler tarafından önce olay mahallinde yaklaşık bir saat tutuldu, daha sonra gözaltına alınarak Konya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Basın ve haberleşme özgürlüğünü ayaklar altına alan Konya polisi, muhabirin yaşanan hukuksuzlukları çektiği tüm görüntüleri tehdit ve baskıyla sildirtti. Muhabir görüntülerin silinmesi şartıyla daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan öğrencilerden Yakup T. serbest bırakılırken Muzaffer Ö. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SKANDAL BASKININ ZANLISI SUÇSUZ BULUNDU; AMA…

Ağabeyinin karıştığı bazı adli olaylar öne sürülerek gözaltına alınan Muzaffer Ö’nün suçlamalarla ilgisinin olmadığı ve suçların işlendiği tarihte okulunda derste olduğu savcılıkça tespit edildiğinden zanlının serbest bırakılmasına karar verildi. Ancak Muzaffer Ö’nün ayrıca Batman Cumhuriyet Savcılığına da ifade vermesi gerektiği öne sürülerek üniversite öğrencisinin Batman’a götürüleceği zamana kadar tutuklu kalacağı belirtildi.

YAPILANLARIN TAMAMINI KOMPLO ALARAK GÖRÜYORUZ

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şube Başkanı Nezir Tunç, daha önce de onlarca olayla karşılaştıklarını ve birçoğunun komplo içerikli olduğunu belirterek, “Artık kendimize yönelik her operasyonu komplo olarak görüyoruz” dedi. Öğrenci evinde kalan öğrencilerin dernek müdavimlerinden olduğunu ifade eden Tunç, “Bu olay öğrenci arkadaşlarımıza yönelik ilk olay değil. Daha önce de birçok kez öğrenci arkadaşlarımız polis tarafından rahatsız edilmişlerdi. Basit adli bir olayın hem de kendisiyle ilişkili olmadığı halde bu kadar büyütülmesi ve öğrenci arkadaşımızın mağdur edilmesi iyi niyetli bir olay değildir” dedi.

Hukuksuz cezalara tepkiler dinmiyor

İslami hizmetlere verilen ağır ve fahiş cezalara yönelik tepkiler, Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Ak Parti Konya İl Başkanlığı önünde kitlesel basın açıklaması düzenleyerek 205 yıllık zalimane cezalara sert tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Konya Şube Başkanı Nezir Tunç, “Cehaletle mücadelemizi eğitim komisyonlarımızla, fakirlikle mücadelemizi yardım komisyonlarıyla, ihtilaflarla mücadelemizi de uzlaşı komisyonlarıyla gerçekleştirdik. Yaptığımız hayırlı hizmetleri hazmedemeyen şer odakları ziyaret ettiğimiz herkesi bizden sonra onlara giderek aleyhimizde propaganda yaptılar. Hoşgörü memleketinden sesleniyoruz; ey zalimler zulümleriniz azmimizi bileyecektir. Değil 23 kişiye 205 yıl verseniz her birimize 205 yıl verseniz yine bizi engelleyemeyeceksiniz” dedi.

Fatih Der Başkanı M.Zülfi Tan ise, isminin başında “adalet” olan bir patinin döneminde bu cezanın verildiğini ve yapılan hukuksuzluğun giderilmesi gerektiğini söyledi.

45 STK’DAN KINAMA

Zalimane cezalara Diyarbakır’da faaliyet yürüten 45 Sivil Toplum Kuruluşu, Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camisi önünde düzenlenen kitlesel bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kitlesel Basın açıklaması Tekbirler ve sık sık Zalimler İçin Yaşasın Cehennem sloganları eşliğinde yapıldı.

Diyarbakır, Çınar Şefkat Der:  Verilen karar, Amerika’nın istediği “ılımlı İslam’ın” Türkiye’deki mümesilliğini yapanların isteği doğrultusunda gerçekleşti.

Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu: Sayın Başbakan’ın ‘Dindar Nesil’ söylemi var. Ama İslami bir nesil için çalışan bu STK’lara bir tahammülsüzlük var. Burada tam bir çelişki var.

Gaziantep İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu: Bu tür cezalar 28 Şubat darbesinin devam ettiğini açıkça gösteriyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir