• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, tüm Müslümanların bayramını kutlayarak, bayramın akıtılan Müslüman ve mazlumların kanlarının durdurulmasına vesile olması temennisinde bulundu.

 

Kurbanın, İslam`ın kadim, mali ve sosyal boyutu olan bir ibadet olduğu hatırlatılan açıklamada, `Bu ibadetin mali ve sosyal oluşu demek, malımızın en güzelini, en iyisini, en gözdesini, en değerlisini yüce Allah`ın rızasını kazanmak için feda etmemiz gerektiğidir. Amaç, yanımızda kıymeti en çok olan malımızı Allah yolunda ihtiyaç sahipleriyle dayanışmak, yakınlaşmak, paylaşmak için adamaktır. İşte bu yönü ile `Kurban Bayram`ı Kurbanın sosyal ve toplumsal yönü kendisini bizlere tanıtıyor, hatırlatıyor` denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: `Kurbanlarımızın ihtiyaç sahiplerine hayat vermesi, yüzlerinin gülmesine, tükenen umutlarına umut olması dileğiyle, alt tabakadakilerden (yoksulların), üst tabakaya (zenginlere) karşı güdülen kinlerin, nefretlerin, düşmanlıkların, hasetlerin son bulmasına, saygıya, hürmete, sevgiye, kardeşliğe, dostluğa ve yakınlaşmaya dönüşmesi dileğiyle, unutulan akrabalarımızı, dostlarımızı, komşularımızı ve yoksulları arayarak, hal ve hatırlarını sorarak his ve duygularımızla, hal ve davranışlarımızla, Kurbanlarımızla mana dünyamızı yeniden inşa etmek dileğiyle, yeryüzünde ve İslam coğrafyasının her bir yerinde akıtılan Müslüman ve mazlumların kanlarının durdurulmasına, zalim ve despotların zulümlerinin son bulması dileğiyle, Müslümanlar arasındaki ihtilafların bertaraf edilip, mezhep ve milliyetçilik fikirlerinden doğan ayrılık ve savaşların yerine dostluk ve kardeşliğin gerçekleşmesi ve pekişmesi dileğiyle, Müslüman halklar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, rahmet, merhamet, sevinç ve umutların yeşermesine vesile olması temennisiyle ve yarınlarımızın ve coğrafyamızın İslam`ın rengine boyanması dileğiyle. Müslümanların `Kurban Bayram`ını tebrik ediyoruz.` (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir