• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Kur`an Kursları Yarışması Bölge Birincileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Iğdır İllerinde düzenlenen Kur`an Kursları Yüzünden Okuma Yarışmasında yarışmaları dereceyle bitiren Kurralar bu sefer de birbirlerine karşı yarıştılar. Van Ulu Camii Konferans salonunda Kur`an-ı Kerimi Yüzünden Okuma Yarışmasında Bölge Finali düzenlendi. Düzenlenen yarışmada, yarışma Komisyonu Diyanet Van Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmeni Selami Aydın Başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı M. Faysal Geylani ve Bahçesaray İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen`den oluştu.

 

Erkekler arasında yüzünden okuma yarışmasında bölge birinciliğini Siirt Bölüktepe Kur`an Kursu Öğrencisi Sinan Toksoy alırken, bayanlar arasında yüzünden okuma yarışmasında Bölge birinciliğini Van Muradiye Merkez Kız Kur`an Kursu Öğrencisi Büşra Biçen aldı.

Tüm Öğrenciler Gönlümüzde Birinci Olmuştur

İl Müftüsü Nimetullah Arvas; "Kur`an Okuma ve Öğrenmenin insanların maneviyatını yükselttiğini, belirterek, "daha önce bayanlar bu yarışmalara katılmıyorlardı. Ancak son birkaç yıl içerisinde bayanların da bu konuda daha fazla çaba sarf ettiğini ve bunun artarak devam edeceği kanaatindeyim.

Toplumda, bayanların Kur`an Kurslarına talepleri daha fazla, hatta köylerde ikamet eden bayan kardeşlerimiz zaman zaman idareden köylerine Kur`an Kursu açılması talebinde bulunuyor. Bu kursların açılması için imkanlar nispetinde elimizden gelen her türlü yardım ve desteği sağlıyoruz. Bu yarışmaya katılma cesaretini gösteren tüm öğrenciler gönlümüzde birinci olmuştur" dedi.

 

Tüm Kur`an Kurslarının başarısının devamını dilediğini belirten Arvas, Bölge Yarışmasında birinci olanların 07 Haziran 2011 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığında Türkiye Finali Ön elemelerine katılacağını söyledi.
Yarışmada dereceye girenlere İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve komisyon üyeleri tarafından çeyrek altın ve Kur`an-ı Kerim hediye edildi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22847.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22846.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22845.jpg

Fikret Özkan - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir