• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
AK Parti Gençlerinden, 18 Yaşa Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti Gençlik Kolları, İl binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Murat Güneştekin ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

 

AK Parti il Konferans Salonunda yapılan basın açıklamasını AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halis Güneş okudu. AK Parti olarak önceki dönemde seçilme yaşını 30`dan 25`e indirdiklerini belirten Güneş, \"12 Haziran 2011`de yapılan genel seçimlerde parlamentoya 30 yaşın altında iki milletvekili gönderdik. Gençlik kollarımızda görev almış ve şuan parlamentoda bulunan 30 yaşlarında 15`in üzerinde milletvekilimiz bulunmaktadır. Aynı şekilde Türkiye genelinde çok sayıda genç arkadaşımız partimizin listelerinde seçilerek meclis üyesi ve belediye başkanı olarak görev ifa etmektedirler\" dedi.

 

Konuşmasına devam eden Güneş, zor olan seçilmek değil, seçmektir diyerek, \"Her şeyden önce iyi bir bilgiye ve muhakeme gücüne sahip olmalısınız. Avrupa`nın yarıya yakınında 18 yaş hem seçme, hem de seçilme yaşıdır. Bir diğer yarısında da seçilme yaşı 21`dir. Ya da 25`tir. Avrupa`da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 25 yaşın altında bırakın parlamenterleri bakanlar bile bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı seçilme yaşı bile buralara kadar indiren ülkeler mevcuttur\" ifadelerini kullandı.

 

Gençlik kolları başkanından sonra desteklerini açıklayan İl Başkanı Murat Güneştekin, \"Başbakanımız gençlere her zaman destek verdiğini bizlerde il yönetimi olarak bu genlerimize destek vermeye devam edeceğiz\" dedi.
Son olarak AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir kısa bir konuşma yaparak, \"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekillerimiz Türkiye`nin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 18`e indirmek için karar almıştır. Bizler bu kararın arkasında duracağız\" diye kaydetti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir