• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Erdoğan, Van`da fabrika açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gökçenay Grubu tarafından yapılan Van Mermer Fabrikası`nın (Van-Mer) açılışını yaptı.

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, üretimin daha erken başlamış olması durumunda, TOKİ`nin yaptığı 17 bin konutta mermer fabrikasının ürünlerinin kullanılmış olacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, ``Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki gerek TOKİ`nin olsun, gerek kentsel dönüşümde, değişimde olsun Van Mermer çok iş görecek. Bölgede çok iş görecek. Hatta hatta ben inanıyorum ki ihracata yönelik mamul ürünlerde çok iş görecek`` dedi.

Yıllarca maden ocaklarından bütün, kütük halinde İtalya`ya, Çin`e ürün gönderildiğini ve oradan da mamul olarak alıp zarar edenin Türkiye olduğunu anlatan Erdoğan, şimdi buradaki modern teknolojiyle ürünlerin işlenebildiğini dile getirdi.

Erdoğan, ithal üründen kurtulunulacağını belirterek, Türkiye`de bunu üreten ve bu teşebbüsü Van`da gerçekleştiren girişimciyi kutladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, ``50 milyon TL`lik bir yatırım. Bunu yaparken de terör merör dememiş. Az önce arkadaşlar gelip fısıldadı, siz mermerin altına gövdenizi koydunuz diye. Bunların da öz kaynakla yapılması ayrıca bir gurur vesilesi. Rabbim kazancınızı bol kılsın. İstihdamda 750... 750 kişi demek, bir yerde de 750 aile demektir. 750 aile buradan ekmeğini yiyecek, ekmeğini bulacak`` diye konuştu.

Fabrikayı yapan gruba teşekkür eden Erdoğan, konuşmasının sonunda açılış kurdelesini kesti.

Erdoğan daha sonra fabrikayı gezdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir