• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Yunanistan Hükümeti ile Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka arasında, kredinin geciken 31,5 milyar avroluk yeni diliminin serbest bırakılması için 2013-2014`te alınacak 13,5 milyar avroluk son kemer sıkma önlemleri üzerindeki müzakerelere ilişkin çalışmalar sürüyor.

Başbakan Antonis Samaras ve hükümete destek veren PASOK lideri Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol Parti (DİMAR) lideri Fotis Kuvelis önlemlere son şeklini vermek üzere bir araya geldi ancak önlem paketi üzerinde nihai bir görüş birliğine varılamadı.

Ana anlaşmazlık konusunu, troykanın talep ettiği işten çıkarılan personele verilen tazminat miktarının azaltılması ve otomatik maaş artışlarının kaldırılması gibi çalışma alanındaki düzenlemelerin oluşturduğu belirtildi.

Toplantı sonunda DİMAR lideri Kuvelis, önlemlerin işten çıkarılmaları kolaylaştıracağına dikkati çekerek, DİMAR milletvekillerinin troyka tarafından talep edilen çalışma alanındaki bu ``kabul edilemez`` önlemlere onay vermeyeceğini ve bu konudaki tutumlarının da değişmeyeceğini söyledi.

Kredi dilimi için zamanla yarış

Samaras toplantının yapıldığı parlamentoya girişinde gazetecilere, önlem paketi ile ilgili ``Artık bir noktada bitirmemiz gerekiyor`` diyerek zamanın kısıtlı olduğunu ifade etmişti.

Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoglu ise önlemler üzerinde en geç çarşamba günü anlaşmaya varılması gerektiğini ifade ederek, ``Bugün ya da çarşamba bir anlaşmaya varmalıyız`` demişti.