• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Depremzedelerin Dilinden Deprem Anı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İlke haber Ajansı muhabiri depremzedelerden den deprem anını dinledi. İşte depremzedelerin dilinden o anlar.

`O Anı Hatırlamaya Çalışırken Bile Bir Donukluk Yaşıyorum`
Depreme ders başında yakalandığını anlatan Mustafa Öztunç, `Deprem günü evde ders çalışıyordum. O anı hatırlamaya çalışırken bile bir donukluk yaşıyorum. İlk anda evin arkasında silindir geçiyor zannettim. Baktım ki yer sarsılıyor deprem olduğunu anladım. Depremin devam ettiğini görünce kelimei şehadet getirdim. Bağırarak tekbir getiriyorum. Aşırı bir korku içindeyim bu arada evdekiler dışarı çıkmış annem yokluğumu fark edince tekrar geri gelmiş. Ben ayağa kalkamıyorum. Sonunda annem ve ikiz kardeşimle benim kollarımdan tutarak dışarı çıkardılar` dedi..

`Rüyada Olduğumu Zannettim`
Van`ın merkez köylerinden Alaköy`de ikamet eden Mustafa Üçgüleç ise deprem anını ve tanık olduğu olayları şöyle anlattı. ` Deprem anında ende uyuyordum. Düğünden gelmiştim. Ben tabi rüyada olduğumu zannettim kendimi dışarı attığım gibi her tarafın yıkıldığını gördüm ve evdekilerde benle dışarı fırladılar. Benim küçük torunum dolabın altında kalmıştı, onu çıkardık. Hafif yaralamıştı. Çevreme baktım ki çevrede hiçbir ev ayakta kalmamıştı. Komşularımızdan enkaz altında kalan vardı. Onları kurtarmaya çalıştık. Bildiğiniz gibi köyümüzde 6 kişi hayatını kaybetti.`

`Anneler Çocuklarını Bırakıp Kaçıyordu`
Son olarak konuşan Sedat Karatay ise yaşadıklarını şöyle özetledi. `Deprem anında diğer gün çıkacak olan gazetenin tasarımını yapıyordum. Önce ne olduğunu anlayamadım daha sonra bulunduğumuz binanın çöktüğünü zannettim. Ancak dışarı çıktığımızda deprem olduğunu anladık. Dışarı çıktığımızda biran hayalimizde tasavvur ettiğimiz kıyamet sahneleri geldi. Biran o anlardan biri yaşanıyor zannettik. Çünkü anneler çocuklarını bırakıp kaçıyordu. Her taraftan insanlar sağa sola koşuşturuyordu. Her kes sadece kendisini düşünüyor.` (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir