• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Akılcı antibiyotik kullanımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde farklı şekilde ve çok sayıda antibiyotik bulunuyor. Bunlar, her mikroorganizma için farklı seçenekler olarak kullanılıyor. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde düzenlenen programda da antibiyotiklerin yanlış ve gereksiz kullanımının, insan sağlığına yarardan çok zarar verdiğine dikkat çekildi.

Sağlıkta yeni bir hizmet anlayışı ile hizmetlerine devam eden Fethi Sekin Şehir Hastanesi sunduğu kaliteli sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarına da devam ediyor. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen ve hastanede çalışan uzman hekimlere yönelik olarak planlanan eğitim programında “akılcı antibiyotik kullanımı ve cerrahi profilaksi” konularında sunum yapıldı. İnsanların virüs kaynaklı nezle ve grip gibi hastalıklarda doktorun görüşünü almadan sarıldığı antibiyotiklerin bakterilerin en önemli silahı haline geldiğine dikkat çekildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, kurum yöneticileri ve hastanede görevli uzman hekimlerin katılım sağladığı eğitim toplantısında, hastanenin enfeksiyon hastalıkları kliniği hekimlerinden Uz. Dr. Müge Özgüler tarafından yapılan sunumda antibiyotik kullanımı ve cerrahi alanda antibiyotik uygulanması konularında güncel bilgiler verilirken, etkili ve verimli bir şekilde antibiyotik kullanımı konularında detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Sağlık alanında eğitim faaliyetlerinin önemine vurgu yapan hastane başhekimi Öztürk, "Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmanın bir yönünü de eğitim faaliyetleri oluşturmaktadır. Hastane olarak personelimize ve halkımıza yönelik eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu. (Mustafa DAŞTAN – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir