• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hacı Adayları Kutsal Topraklara Ayakbastılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Hac farizasını yerine getirmek amacıyla Türkiye`den kutsal topraklara gitmek için karayolu ile Irak topraklarından geçen 1200 kişilik hacı adayı, 10 günlük meşakkatli yolculuğunun ardından kutsal topraklara ayakbastılar. Hacı adayları, mutluluklarını İlke Haber Ajansı`yla paylaştılar.


Dün gece saat: 22.00 sıralarında Suudi Arabistan sınırına varan hacı adayları, 15 saat bekletildikten sonra gerişlerine izin verildi. Hacı adayları, sınırda işlemlerinin çok yavaş yapıldığından şikayet ederken Medine`ye 1400 kilometrenin kaldığını söylediler.


Irak`ta ve yolda olan hacı adaylarının var olduğunu ifade eden hacı adayları, yarın sabah Mekke`de olacaklarını ve Arefe günü olmasıyla bunun sevindirici olduğunu ifade ettiler.


Telefon ile bizlere ulaşan hacı adayı, \"Çok zor günler geçirdik, ancak her şeye rağmen ve tüm sıkıntılara rağmen Allah`ın evine varmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kutsal topraklara ayak basar basmaz tüm sıkıntılarımız gitti, rahatladık. Bizleri yalnız bırakmayan İlke Haber Ajansı`na bir kez teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun\" dedi.


Hacı adayları, Türkiye ve Irak yönetimlerinin siyasi ve diplomatik anlaşmazlıklarının faturasını kendilerine kesildiğini ifade ederek, mağduriyetlerinin sona erdirilmesi için defalarca ilke Haber Ajansı aracılığı ile çağrıda bulunmuşlardı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir