• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
İsrail`i Zorda Bırakacak Görüntü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze`deki ambargoyu kırmak ve bölgeye insani yardım taşımak için yola çıkan ancak İsrail donanmasının müdahalesi ile durdurularak Aşdod limanına çekilen Finlandiya bandıralı Estelle isimli gemideki Yunanlı aktivist ve milletvekilleri yaşadıklarını anlattı.

Yunanistan`daki ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon milletvekilleri Vaggelis Diamantopulos ve Dimitris Kodelas dahil gemide bulunan 5 Yunan vatandaşı, olayla ilgili çektikleri görüntüleri Atina`da basınla paylaştı.

İsrail askerlerinin kendilerinini elektro şok silahları ile etkisiz hale getirdiğini anlatan Yunanlı milletvekillerinden Kodelas, yardım gemisine Filistin ve Gazze`deki halka Yunan halkının dayanışmasını iletmek için katıldıklarını ve yaptıkları eylemin çok başarılı olduğunu söyledi.

Kodelas, "İsrail deniz kuvvetleri askerleri, Gazze`ye varamadan gemiyi ele geçirmesine rağmen iletmek istediğimiz mesajın önüne geçemediler. İletmek istediğimiz mesaj, Gazze halkına yardım, dayanışma ve haklı mücadelelerini desteklediğimiz mesajıydı" diye konuştu.

İsrail askerlerinin helikopter ve botlarla gelerek gemiye çıktıklarını anlatan Kodelas, şunları söyledi:

"Gemiye çıkmamaları için silahla değil, vücutlarımızı siper ederek karşı çıkmaya çalıştık. Gemiye onlara vermeyeceğimizi, bu yaptıklarının yasal olmadığını ve uluslararası sularda bulunduklarını onlara ilettik. Gemide yardım malzemesi taşıdığımızı da söyledik. Bu konuşmalardan sonra İsrail askerleri yolcuların çoğuna elektro şok verdiler. Bu yolcuların içinde iki Yunan milletvekili olarak biz de bulunuyorduk. Sonra bizi bir köşeye çekip gemiyi ele geçirdiler."

Kodelas, İsrail askerlerinin gemideki tüm bagaj ve malzemeleri kontrol ettiklerini, cep telefonları, kamera, sim kartları ve notlarına el koyduklarını belirterek "Biz bu yaptıklarına hırsızlık diyoruz. Tabii biz video ve fotoğraf saklamayı başardık. Öte yandan insanların hafızasını silme imkanına sahip olmadıkları için hiçbir şeyi ellerine geçiremediler aslında. İnsanlar böylece bu olanları gördü ve anlattı" diye konuştu.

"Geminin silahsız ele geçirildiği yalan"

Vaggelis Diamantopulos da, "İsraillilerin gemiyi silahsız ele geçirdiği açıklamaları yalan. Elimizde bunları kanıtlayan videolar var. Operasyon çok geniş çaplıydı. Dört donanma gemisi, çok sayıda zodiac botu vardı" dedi.

"Operasyonun çok iyi planlandığı belliydi, gemide kimlerin bulunduğu, ne çeşit malzeme taşıdığı çok iyi bilinmekteydi" diye konuşan Diamantopulos, gemiyi ele geçirdiklerinde tek yaptıklarının geminin bazı bölümlerine dağılarak vücutlarını siper etmek olduğunu anlattı.

Diamantopulos, şöyle konuştu:

"Onlara karşı saldırgan olmadığımızı göstermemize rağmen saldırgan bir tutum sergilediler. Bizden ellerimizi havaya kaldırmamızı istediler, biz de yaptık. Onlara milletvekili olduğumu ve uluslararası sularda bulunduğumuzu ilettim, bu yaptıklarının yasal olmadığını söyledim, komandoların başındaki kişiyi görmek isteyip onlara bizim tutumuzu iletmek istedim. O esnada 4-5 silahın üstüme doğrultulduğunu fark ettim. Geri adım attım ve aynı şeyleri tekrar ettim.

Köprüye çıktıklarında 4-5 kişi birkaç defa elektro şok vererek beni etkisiz hale getirdi. Sonra beni yerde sürüklediler ve İsrail askerlerinin içinde kayboldum. Can yeleğimden çektiler, neredeyse nefessiz kaldım. Beni geminin ön tarafına sürüklediler."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir