• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Müzik Eşliğinde Kemoterapi Tedavisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Kemoterapi Ünitesi müzik eşliğinde tedavi uygulamasına başladı. Bir ilke daha imza attıklarını belirten Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, \" ünitemizde ilaçlı tedavi gören hastalarımıza moral vermek ve ilaç aldıkları süre içerisinde hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için müzikli tedavi uygulamasına başladık.\" dedi.

Onkoloji Hastanesi bünyesinde kurulan ve Türkiye`nin en modern kemoterapi ünitesinde günde 150-200 hastaya kemoterapi ayaktan tedavi yapılabildiğini ifade eden Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, başlattıkları müzikli tedavi uygulamasıyla hastaların keyifle, sıkılmadan ve moral bularak tedavi olduklarını belirtti.

Türkiye`nin En Donanımlı Ünitesi
Prof. Dr. Sait Alan konuşmasını şöyle sürdürdü; \" Türkiye`nin en donanımlı ve en büyük ünitesini kurduk. Günde yaklaşık 150-200 kişi bu ünitemizde tedavi alabiliyorlar. Ünitemize bölgenin her il ve ilçesinden hastalar geliyor. Bu hastalarımızın ilaçları, ilaç hazırlama ünitemizde el değmeden özel odalarda hazırlanıyor ve uzman hemşirelerimiz tarafından uygulanıyor. Tedavi süresince de takibini yine bu hemşirelerimiz yapıyor\" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir