• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halk Yapılmayanlara ve Yanlış Yapılanlara Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da meydana gelen depremlerin üzerinden bir yıl geçerken, halka yapılanlar ve yapılmayanlar sorduk. Sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, verilen sözlerin yerine getirilmemesinde şikayetçi.

 

Yaşanan depremlerin ardından toplum yararına çalıştırma projesi kapsamında İŞKUR tarafından işe alındıklarını geçici bir süre çalıştırıldıklarını dile getiren Habib Absor, \"Bizi bir süre çalıştırdıktan sonra, `havaların ısınmasıyla birlikte artık yaz dönemine girdik. Yaz boyunca sizi çalıştırmayacağız. Ama okulların açılmaya başlamasıyla birlikte tekrar işyerlerinizde çalışmak üzere işe alınacaksınız.` dediler. Buradan heyet oluşturup defalarca Ankara`ya gönderdik. Arkadaşlarımız mağdur durumdaki bizler için sayısız girişimde bulundular. Sayısız bakanla görüştüler. Milletvekilleriyle görüştüler. Basın açıklamaları yaptılar. Başbakan buraya Van`a geldiğinde de bizim sorunumuzu dile getirdiler. Her defasında da tamam dediler. Bakıyoruz dediler. Fakat gördüğünüz gibi şu anda işsiz ve perişan durumdayız. Bize bir çare bulsunlar.\"dedi.

 

Evi yıkılanlara ve mülk sahibi olanlara gerekli kolaylıkların sağlandığını dile getiren Alaattin Türkmen ise, depremden sonra şu ana kadar geçen süre içerisinde en fazla mağdur olan kesimin kesinlikle kiracılar olduğunu, hiç kimsenin kiracılara yönelik sadra şifa bir açıklamada bulunmadığını dile getirdi.

 

Van Balıkçılar Derneği başkanı Aydın Seyhanlı ise, \"Depremler yaşandıktan sonra halkta çok büyük beklentiler oluştu. Ortada öyle vaatler uçuştu ki her esnafa mutlaka kredi verilecek. Yardım edilecek gibi bir hava oluşturuldu. Zamanla gördük ki, sadece ensesi kalın olanlar ya da sırtını kuvvetli yere dayayanlar hiç ihtiyaçları olmadığı halde belki de, şehrin en muhtaç kesimi olan küçük esnafa verilmesi gereken kredileri hem de üçer beşer aldılar. KOSGEB`ten aldılar, bankalardan aldılar, şurdan aldılar, buradan aldılar. Ama yine her zaman olduğu gibi gariban, kimsesizler ortada kaldı. Hak ve adalet böyle işlememeliydi.\"diyerek tepkisini gösterdi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir