• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
DÜ Öğretim Üyesine, En İyi Sözlü Bildiri Ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her yıl 11-14 Ekim tarihleri arasında yapılan ve yurtiçinden, yurt dışından binlerce bilim adamının katıldığı Ulusal Kardiyoloji Kongresinin 28.si Antalya`da yapıldı. 960 bildirinin sunulduğu kongrede Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, en iyi sözlü bildiri ödülü aldı.

 

\"AFTER (Atrial Fibrillation in Turkey: Epidemiologic Registry) Çalışması; Non-valvüler atriyal fibrilasyonlu hastalarda CHA2DS2VASc skoru ile inme riski ve profilaktik ilaç kullanımının değerlendirilmesi\" adlı çalışmayla 960 bildiri arasında en iyi sözlü bildiri ödülüne layık görülen Ertaş`ın ödülü Türk Kardiyoloji Derneği yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu tarafından verildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, \"Ödüle layık görülen çalışmamız Dicle Üniversitesi koordinatörlüğünde Türkiye geneli nüfus dağılımı göz önünde bulundurularak 17 merkezde ( Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Düzce, Samsun, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa, Muğla) 2162 Atrial fibrilasyon hastasında gerçekleştirildi.\" dedi. Ertaş, \"Bu çalışma ülkemizde bu konuda yapılan ilk çalışma olması münasebetiyle büyük önem taşımaktadır. Çalışmamızın ilk sonuçları ulusal kardiyoloji kongresinde açıklandı ve büyük ilgi gördü. Bu çalışma sürecinde bana katkı sağlayan başta kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız sayın Prof. Dr M. Sıddık Ülgen ve D.Ü. Hastaneleri Başhekimi sayın Prof. Dr Sait Alan hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu çalışmanın çeşitli aşamalarında emeği geçen Türk Kardiyoloji Derneğinin bir önceki başkanı sayın Prof. Dr. Oktay Ergene`ye, Prof. Dr. Hakan Özhan Prof. Dr. Cihangir Kaymaz, Yrd. Doç.Dr. Hasan Kaya ve diğer öğretim görevlisi hocalarımıza teşekkür ederim.\" İfadelerini kullandı.

 

Ertaş konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Bu çalışmanın başarısının altında yatan en önemli nedenlerden biri Dicle Üniversitesi`nin son dönemlerde değişen ve gelişen yüzünün bir yansıması olan güneydoğunun en donanımlı kalp hastanesinin açılmasıdır. Dicle Üniversitesinin bu değişen-gelişen yüzünün uluslararası bilim dünyasında ses getirecek daha büyük ve kapsamlı çalışmalara öncülük edeceğine yürekten inanıyorum.\" (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir