• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kosova`da Gerilimli Gösteri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kosova polisi, Sırbistan ile Kosova arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla yapılan son görüşmelere öfkeli tepki gösteren protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Kosova`nın başkenti Priştine`de yapılan gösteri sırasında aralarında polislerin de bulunduğu en az 20 kişi yaralandı. BBC`nin haberine göre, kalabalıktan bazı kişiler polise taşlı saldırıda bulundu.

Gösteri, Belgrad ile her türlü görüşmeye karşı çıkan Vetëvendosje Partisi (Kendi Geleceğini Belirleme Hakkı) tarafından düzenlendi. Göstericiler "Utanın!", Sırbistan`la Pazarlığa Hayır!" sloganları atarak Başbakan Haşim Taci`nin makamı çevresinde oluşturulan polis kordonunu geçmeye çalıştı.

Vetëvendosje Partisi lideri Albin Kurti, "Sırbistan anormal bir devlet ve biz ilişkilerimizi normalleştirmek istemiyoruz." dedi.

1999 yılındaki savaştan sonra, Kosova üzerindeki kontrolünü kaybeden Sırbistan, bölgenin bağımsızlığını kabul etmiyor. Kosova`nın devlet statüsü, aralarında ABD ve çoğu AB ülkelerinin de bulunduğu 90 dolayında ülke tarafından tanınıyor.

Başbakan Taci, protestoculara tepki gösterdi, bu çevrelerin "Kosova`nın gelişmesine karşı olduklarını" söyledi.

Kosova Başbakanı Taci ile Sırbistan Başbakanı Ivica Daciç, 2008`den bu yana ilk kez geçen hafta Brüksel`de bir araya gelmişlerdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir