• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
DİSİAD`dan Diyarbakır Surları Kampanyasına  Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi binasında yürütülen kampanyaya destek veren Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu, almış olduğu kararla kampanyaya kurumsal ortak olmak üzere Kent Konseyi Genel Sekreterliği ile ortaklık protokolü
imzaladı.

 

DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal,\"Diyarbakır medeniyetler beşiği bir kenttir. Bu kentin her bir köşesinde bu medeniyetlerin izlerini görmek mümkün\" diyerek her ne kadar yakın bir zamana kadar bu değerli hazineye sahip çıkılmamışsa da son 10 yılda çok büyük işler yapıldığının altını çizdi. Diyarbakır surlarının etrafının temizlenerek görünür kılınmasının bu mirasa olan duyarlılığı da arttırdığını söyleyen Baysal şöyle konuştu:, \"Bütün insanlık aleminin mirası olan surların yarınlara korunarak taşınması hepimizin görevidir. Bizler bu görev bilinciyle üzerimize düşen sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Başta Diyarbakırlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm duyarlı insanları bu kültürel mirasa sahip çıkmaya davet ediyoruz.\"

 

Kampanyaya destek veren DİSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Raif Türk ise Diyarbakır surlarının sıradan bir yapı olmadığını anımsatarak, \"Her bir sur üzerinde taşıdığı kabartmalar, motifler, kitabelerle adeta tarihe ışık tutan birer şaheserdirler\" diye konuştu. Surların üzerinde taşıdığı medeniyetin izlerini geleceğe de taşımakla mükellef olduğunu belirten Türk, \"Bizlere de düşen atalarımızdan emanet almış olduğumuz bu kültürel mirası korumak ve yarınlara taşımaktır\" dedi.

 

`2013 yılının Diyarbakır Surları Yılı` olması için başlatılan kampanyanın son derece önemli bir çaba olduğunu vurgulayan Türk, \"Bu çabayla birlikte diğer tüm kültürel değerlerimizin korunarak, yarınlara ulaştırılması gerekir. Biz iş camiası mensupları elimizdeki tüm imkanları bu amaçla harekete geçirdik. Bundan sonra da bu gibi çabaların yanında olmaya gayret edeceğiz\" diye konuştu. Türk, böylesi bir kampanyayı başlattıkları için Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi`ne teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir