• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ecevit Hükümetini, Özal Devirdi` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna bilgi veren 12 Eylül döneminin Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Bilsay Kuruç, çok ilginç bir açıklama yaptı ve 1979`de Ecevit hükümetinin yıkılmasına neden olan TUSİAD ilanlarını Turgut Özal`ın hazırladığını açıkladı.

Kuruç, 1970`li yıllarda Türkiye`de ekonomide sorunlar başladığını, dış ülkelerin yardıma yanaşmadıklarını ve kendi ekonomik politikaları uygulamak istediklerini söyledi. 15 Mayıs 1979`da, Bülent Ecevit hükümeti aleyhinde TÜSİAD`ın başlattığı ilan kampanyasını da bir muhtıra olarak değerlendiren Kuruç, ``Başbakan Ecevit`in eşi Rahşan Hanım, o dönemde beni telefonla aradı ve bu ilanları Turgut Özal`ın hazırladığını söyledi`` dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 15 Mayıs 1979`da gazetelerde başlattığı ‘`Gerçekçi Çıkış Yolu`` başlıklı ilan kampanyası ile, Ecevit hükümetin düşmesinde önemli rol oynadı. TUSİAD daha sonra da Süleyman Demirel başkanlığındaki azınlık hükümetine de destek vererek, 24 Ocak Kararlarının alınmasında etkili oldu. TUSİAD`ın o dönemdeki başkanı Feyyaz Berker, bu ilanları kendisi ile birlikte Prof. Memduh Yaşa ve Prof. Nevzat Yalçıntaş`ın hazırladığını açıklamıştı.

gazeteport.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir