• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bu Fotoğraf Pahalıya Patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaçak olarak avlanan ve vurdukları hayvanların fotoğraflarını facebookta paylaşan 3 arkadaş, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından 27 bin 406 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa`da, zaman zaman birlikte avlanmaya çıkan E.K., B.K. ve K.H. isimli 3 arkadaş, avladıkları hayvanların fotoğraf ve video görüntülerini internette paylaştı.

Avcılık ruhsatları bulunmayan ve yasak dönemlerde avlanmaya çıkan 3 arkadaş, son olarak birkaç ay önce ava çıktı. Çok sayıda hayvan avlayan 3 arkadaş, vurdukları hayvanları bir otomobil üzerine koyarak kameraya çekti.

Bıldırcın avından çok keyif aldıklarını söyleyen arkadaşlar, çektikleri görüntü ve fotoğrafları internette paylaştı.

ŞİKAYET MAİLİ CEZAYI GETİRDİ
3 arkadaşın yaptığı ve internet ortamında diğer avcı arkadaşlarının görmesi için paylaştığı fotoğraf ve video, bazı vatandaşlar tarafından Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü`ne e-mail yoluyla ihbar edildi.

İhbar üzerine çalışma başlatan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü görevlileri, E.K., B.K. ve K.H.`nın, sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarını kontrol etti ve kaçak avlanmaya ait fotoğraf ve görüntülerin varlığını saptadı. Görevliler yapılan inceleme sonunda 3 arkadaşı 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında, avcılık belgesi olmadan avlandıkları gerekçesiyle 1456 lira idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, internette paylaşılan fotoğrafların incelenmesi sonunda vurulan hayvanların sayımı yapıldı ve bakanlıkça av sezonu için tespit edilen değerler üzerinden 25 bin 950 lira daha para cezası verildi. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından kesilen toplam 27 bin 406 lira idari para cezası daha sonra 3 arkadaşa ödemeleri için tebliğ edildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mehmet Emin Okkaş, internet üzerinden yapılan ihbar ile kaçak avlanmanın tespit edildiğini belirterek, avcılara idari para cezası uygulandığını söyledi. Okkaş, kaçak avlanmanın önlenmesine yönelik çalışmalarından taviz vermeyeceklerini de bildirdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir