• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Ağrı`da Dünya Süt Günü Etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Tarım İl Müdürlüğü`nce Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında, ilkokul öğrencilerine ücretsiz süt dağıtıldı ve sütün faydaları konulu seminer verildi.

 

Aşkale Köyü Ahmet Alagöz İlköğretim okulu ve Murat Kız YİBO` da gerçekleşen seminerde Ağrı Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren ve Ağrı Ziraat Odası başkanı Yavuz Aydemir öğrencilere sütün önemini ve hayattaki yeri hakkında bilgiler verdi. Seminerin açılışında konuşan Ağrı Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren, yaptıkları çalışmalarla süt üretimini artırdıklarını söyledi.

 

Öğrencilere süt konusunda uyarılarda bulunan Zeren, "Hayvancılık alanında yaptığımız çalışmalarda süt ürünlerinin üretimini artırdık. Herkese tavsiyem yılın bir günü değil, her günü süt için. Arkadaşlarınıza da tavsiye edin. Sütün faydaları ortada. Süt alırken de dikkatli olun, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının logosunun olup, olmadığına bakın. Unutmayın en iyi gıda denetçisi, tüketicinin kendisidir` dedi.

 

Zeren`in konuşmasının ardından gıda mühendisleri tarafından öğrencilere sütün faydaları konulu slayt gösterimi yapıldı. Seminerin ardından öğrenciler Tarım İl Müdürlüğünce ikram edilen sütlerden içtiler.

Hamza Yılmaz-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir