• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Gemerek`te Çiftçiler Güneş Enerjisi İle Sulama Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gemerekli yatırımcı Ömer Özcan tarafından hazırlanan ve bölge çiftçisine büyük fayda sağlayacak olan proje ile güneş enerjisinden faydalanılarak üretilecek elektriğin tarımda kullanılması amaçlanıyor.

Aynı zamanda ziraat mühendisi de olan Ömer Özcan, Gemerek ilçesinin, güneş enerjisi bakımından en üst seviyede verim alınacak bir noktada olduğunu ve bu özelliğinin doğru kullanıldığında çiftçilere çok faydalı olacağını söyledi. Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ile güneş panellerinin kurulduğu bölgeyi gezen Özcan, bölgeye büyük katkı sağlayacak olan proje hakkında bilgi verdi.

Özcan, ”Bölgede ekonomik faaliyetler tarım ve hayvancılığa dayalı. Buna bağlı olarak tarımda sulama, çiftçilerimizin en büyük sıkıntısı. İlçemiz, bulunduğu konum itibariyle güneşten en üst seviyede verim alınabilecek bir konumda. Bu özelliğini en güzel şekilde değerlendirip, güneş enerjisini bir avantaja çevirmek ve çiftçilerimizin sulama problemine de çözüm bulmak istiyoruz. Bu alana kurduğumuz 28 adet güneş panelinden üretilecek elektrikle ilk etapta 90 dönümlük araziyi rahatlıkla sulayabiliyoruz.” dedi.

Toplamda 50 bin liraya kurulan tesisin maliyetinin yarısının devlet tarafından desteklendiğini, yarısının yatırımcı tarafından karşılandığını belirten Özcan, ”Projeyi, bir alman firması ile beraber yürütüyoruz. Amacımız, güneş enerjisinden en üst seviyede faydalanıp ilçemizde vatandaşlarımıza yardımcı olabilmektir.” diye konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi alan ve ilçeye yapılan yatırımdan dolayı teşekkür eden Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ise ”Bu güzel proje ile ilçemize yatırım yapan değerli hemşehrimiz sayın Ömer Özcan Bey`e teşekkür ediyorum. Bizler böyle güzel çalışmaları hep destekleyeceğiz ve elimizden geldiği kadar kendilerine yardımcı olacağız. Bu güzel tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye ifade etti.

Aktifhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir